ΣΙΝΕ

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Αυτός ήταν ο πρώτος έρωτας του Χριστόφορου Παπακαλιάτη

Ήταν ομολογουμένως ανατριχιαστική η συγκυρία να γίνεται η πρεμιέρα και ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές λίγες μέρες πριν να...
έχει φύγει από τη ζωή… Ο Μηνάς Χατζησάββας είναι συγκλονιστικός στο ρόλο του οικογενειάρχη που σπρωγμένος από την κρίση αγκαλιάζει το τέρας του ρατσισμού, στη νέα ερωτική τριλογία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη “Ένας άλλος κόσμος” και με την ερμηνεία του αυτή ίσως δίνει την καλυτερότερή του παράσταση λίγο πριν πέσει η αυλαία της ζωής του… Ο δε ταλαντούχος δημιουργός τού αφιερώνει την ταινία αυτή και για άλλη μία φορά παίρνει τα εύσημα και συγκινεί όλους τους celebrities που τον τιμούν στην παρουσίαση που κάνει στα Village Cinemas και συρρέουν σε όλες τις αίθουσες του κινηματογράφου.

Δείχνει να πιστεύει υπερβολικά πολύ στον εαυτό του… Κάποιοι θεωρούν πως είναι «μοναχικός και εσωστρεφής, ένα πολύ απομονωμένο παιδί που δύσκολα σου ανοίγεται και ακόμα πιο δύσκολα σε πλησιάζει» και άλλοι λένε πολύ απλά ότι «ο Χριστόφορος γεννήθηκε καλλιτέχνης κι αν το πεπρωμένο του δεν είναι αυτό τότε ποιο είναι;». Ό,τι και να είναι, όποια μυστικά κι αν κρύβει, ένα πράγμα είναι σίγουρο: Όταν η τύχη χτύπησε την πόρτα του Χριστόφορου Παπακαλιάτη και εκείνος της άνοιξε αυτή τον ερωτεύτηκε σφόδρα! Αν τον ρωτήσεις πώς γίνεται να ζει μόνος όταν γνωρίζει τόσο κόσμο και έχει μια γεμάτη επαγγελματικά ζωή, εκείνος θα απαντήσει πως θεωρεί τη μοναξιά του αιτία έμπνευσης: «Το σενάριο πάει μαζί με τη μοναξιά, δεν μπορείς να γράψεις σε διαφορετικές συνθήκες. Άπαξ και τα πηγαίνω καλά με τον εαυτό μου δεν έχω κανένα πρόβλημα, μου αρέσει».

Ο πρώτος έρωτας
Γεννήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου του 1975 από εύπορη οικογένεια και τα πρώτα χρόνια της ζωής του τα πέρασε στην Κρήτη. Σε ηλικία 4 χρόνων οι γονείς του αποφασίζουν να χωρίσουν, γεγονός που τον ενόχλησε πολύ και το κουβαλούσε μέσα του ως μεγάλο βάρος. Εκείνος μαζί με το μικρότερο αδελφό του Φίλιππο ακολουθεί τη μητέρα του στην Αθήνα. Δεν ήταν ιδιαίτερα καλός μαθητής –ήταν, μάλιστα, συμμαθητής με τη Ευγενία Μανωλίδου– του άρεσε, όμως, το μάθημα της Έκθεσης και συμμετείχε σε παιδικό θίασο του οποίου ήταν η «ψυχή». Ο ίδιος έχει δηλώσει πως ήταν «παράδειγμα προς αποφυγήν, όχι προς μίμηση» και αρκετά τεμπέλης. Πάντως την ίδια ώρα έγραφε μόνος του σενάρια που τα κλείδωνε μέσα στο συρτάρι του για να μην του τα αρπάξει κανείς και του καταστρέψει τις ιδέες του!

Άρχισε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να παίζει στην τηλεόραση από τα 16 του, κάνοντας κοπάνα από το σχολείο. Μπήκε στο τηλεοπτικό πλατό υποδυόμενος τον Βενιαμίν στους «Φρουρούς της Αχαΐας», στο πλευρό της Μιμής Ντενίση, και έπαιξε καλά… Τόσο απλά!
Αγαπημένο του καταφύγιο σε μικρή ηλικία το σπίτι του παππού και της γιαγιάς, όπου μαζί με άλλα παιδιά έφτιαξαν επάνω σε ένα δέντρο ένα μικρό σπιτάκι, όπου και κρύβονταν όταν δεν ήθελαν να τους ανακαλύψει κανείς! Εκεί γνωρίζει και ανακαλύπτει τα πρώτα του ερωτικά σκιρτήματα. Η Μυρτώ ήταν όλος ο κόσμος του και προφανώς εκείνη αν ήξερε την εξέλιξη της πορείας του Χριστόφορου να του παραδινόταν άνευ όρων.

Στο σπίτι των παππούδων του τού έτυχαν τα καλύτερα! Ακόμα και την πρώτη δουλειά που βρήκε εκεί την ανακάλυψε, σε μια πεταμένη εφημερίδα… «Αν στα 15 και μισό που ήμουν δεν είχα πάει εκείνη τη μέρα στο σπίτι της γιαγιάς μου και δεν είχα ανοίξει την εφημερίδα να δω την αγγελία που ζητούσαν ηθοποιούς, δεν θα είχα πάει ποτέ σε εκείνο το κάστινγκ. Όλα στη ζωή μου θα εξελίσσονταν διαφορετικά», λέει ο ίδιος, θεωρώντας τον εαυτό του πολύ τυχερό. Πιστεύει στο πεπρωμένο, στη θεά Τύχη, αφού όλα τα πράγματα στη ζωή του έγιναν τελείως τυχαία.

Από την Τζώρτζια Συρίχα και το περιοδικό YOU με αποκλειστική προδημοσίευση του Youweekly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις