ΣΙΝΕ

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Παρακολουθήστε LIVE το μαγικό ταξίδι του Άη Βασίλη

Το ταξίδι του Άη Βασίλη από το Βόρειο Πόλο σε κάθε γωνιά του πλανήτη μέχρι τα ξημερώματα τωνΧριστουγέννων, παρακολουθεί κάθε χρόνο η ...
NORAD (Βορειοαμερικανική Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας).

Σε συνεργασία με το Google Earth, παρακολουθεί κάθε στιγμή τις κινήσεις του, τον εντοπίζει σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη όπου βρίσκεται και αναμεταδίδει ζωντανά την πορεία του μέσω του δορυφόρου της.

Πρόκειται για την 60η χρονιά που η NORAD ακολουθεί το ταξίδι του Άη Βασίλη, με τους λάτρεις της τεχνολογίας να μπορούν να παρακολουθήσουν την πορεία του και μέσω facebook και twitter.

Το φορτωμένο με δώρα έλκηθρο, απογειώνεται από τον Βόρειο Πόλο και πρώτος προορισμός είναι ο Ειρηνικός Ωκεανός. Θα περάσει διαδοχικά από την Ασία, τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη, την Αφρική, τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική.

Η παράδοση προέκυψε από ένα τυπογραφικό λάθος που έκανε το 1955 μια εφημερίδα στο Κολοράντο Σπρινγκς, την πόλη όπου βρίσκεται το γενικό επιτελείο της Βορειοαμερικανικής Διοίκησης.

Η εφημερίδα είχε δημοσιεύσει τη διαφήμιση ενός καταστήματος το οποίο έδινε τον αριθμό του τηλεφώνου του Άη Βασίλη για να επικοινωνήσει κάποιος μαζί του. Αποδείχθηκε όμως ότι το τηλέφωνο αυτό χτυπούσε στα γραφεία της Διοίκησης Ηπειρωτικής Αεράμυνας (Conad), τον προκάτοχο της Norad. Από τότε, οι στρατιωτικοί ανέλαβαν άλλη μία «αποστολή».


usay.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις