ΣΙΝΕ

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Εξάρθρωση πολυμελούς σπείρας ναρκωτικών στην Κέρκυρα

Την εξάρθρωση πολυμελούς σπείρας διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην Κέρκυρα, κατάφερε, μετά από συστηματική έρευνα που πραγματοποιήθηκε το...
τελευταίο χρονικό διάστημα, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας. Στην υπόθεση εμπλέκονται τέσσερα μέλη της σπείρας, δύο 26χρονοι, ένας 38χρονος και ένας ακόμη 20χρονος με κεντρικό καθοδηγητικό και λειτουργικό ρόλο, τους οποίους βαρύνουν κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες της σύστασης συμμορίας εμπορίας ναρκωτικών. Επιπλέον κατηγορούμενος για διακίνηση κάνναβης και παράνομη οπλοκατοχή είναι ένας ακόμη 59χρονος ημεδαπός, ενώ στην δικογραφία που σχηματίσθηκε για την υπόθεση εμπλέκεται μεγάλος αριθμός χρηστών, οι οποίοι προμηθεύονταν συστηματικά ναρκωτικές ουσίες από την σπείρα.

Για την εξάρθρωση της σπείρας οργανώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, ευρεία αστυνομική επιχείρηση, που διενεργήθηκε στην Ηγουμενίτσα και στην Κέρκυρα και είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν διαδοχικά τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 26, 38, 59 ετών, ενώ επιπλέον δύο ακόμη, ο δεύτερος από τους 26χρονους και ένας 20χρονος, παραδόθηκαν κατά την διάρκεια των ερευνών στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών.

Χαρακτηριστικό της μεθοδολογίας που ακολουθούσαν, τα μέλη της σπείρας, ήταν η χρήση τηλεφωνικών συνδέσεων που αντιστοιχούσαν σε «αχυράνθρωπους» ή συγγενικά τους πρόσωπα, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητα τους.

Κατά την εξέλιξη των αστυνομικών ερευνών εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους (154,2) γραμμαρίων και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους (840) γραμμαρίων, ένα μονόκαννο τουφέκι χωρίς άδεια και το χρηματικό ποσό των (770) ευρώ, ενώ κατασχέθηκαν ακόμη πέντε κινητά τηλέφωνα.

Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας καθώς και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.

Οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις