ΣΙΝΕ

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Βασιλίτσα: Το χιονισμένο όνειρο των Γρεβενών

Η απόλυτη ησυχία βασιλεύει στο δάσος και στα διάσελα της Βασιλίτσας καθώς η Θεία Δύναμη απλώνει την λευκή ανάσα Της σε Ελατα, οξιές, μαυρόπευκα και... ρόμπολα που λυγίζουν ευλαβικά κάτω από το βάρος του χιονιού την ίδια ώρα που τα ζώα του δάσους έχουν απομακρυνθεί στα ζεστά τους καταφύγια.

Η φύση μεταξύ Σμίξης και Βασιλίτσας απλώνεται σε ημιαλπικούς ήρεμους λόφους που διακόπτονται από οροπέδια και ξέφωτα, δημιουργώντας όλο το χρόνο μοναδικά τοπία, ενώ στον πλούτο του φυσικού καμβά συμβάλλουν τα μοναδικά μεικτά δάση της περιοχής.

Ιδιαίτερα τον χειμώνα, όταν οι όγκοι του χιονιού μετατρέπουν τα αιωνόβια δέντρα σε φυσικά γλυπτά, η βόλτα στο χιόνι αποτελεί συγκλονιστική εμπειρία. Αψηφήστε το κρύο και περπατήστε χωρίς σταματημό…

Για τους λάτρεις του σκι, πάνω στις κορυφές και στα αλπικά οροπέδια της Βασιλίτσας, απλώνεται ένα από τα πιο όμορφα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας. Βρίσκεται λίγο μετά το χωριό Σμίξη, 42 χλμ. από την πόλη των Γρεβενών, και είναι ένα από τα πιο ιστορικά χιονοδρομικά, καθώς λειτουργεί από το 1975.

Διαθέτει 2 εναέριους αναβατήρες, 3 συρόμενους και 2 babylift που εξυπηρετούν 20 πίστες διαφόρων δυσκολιών και κλίσεων συνολικού μήκους 22 χλμ. Εκτός δε από σκι και snowboard προσφέρει νυχτερινό σκι, μαθήματα εκμάθησης, ενοικίαση εξοπλισμού, σαλέ και καντίνες.

* Χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας: 24620 84850

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις