ΣΙΝΕ

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Η Νύφη ξεσπάει σε Κλάματα στο Ναό. Δε περίμενε, να της Φωνάζουν στο Γάμο της

Όταν η Νεοζηλανδή, Aaliyah Armstrong, αιφνιδιάστηκε με αυτό το συγκεκριμένο εκπληκτικό χορό στο γάμο της, δε μπορούσε να...
κρατήσει τα δάκρυά της, επειδή όπως δήλωσε και η ίδια: «μπορούσα να νιώσω ολόκληρη την ιστορία των προγόνων μου. Μια δύναμη που περνάει μέσα από τις γενιές.»

Ο σύζυγός της, ο Benjamin, είναι προφανώς ενθουσιασμένος με αυτή την έκπληξη και βγάζει και ο ίδιος το σακάκι του και ενώνεται με το haka, τον παραδοσιακό χορό της φυλής Maori.

Στη Νεοζηλανδική κουλτούρα, το haka παίζει ένα σημαντικό ρόλο. Αυτή η τελετουργία των ιθαγενών Maori πολεμιστών συνήθως εκτελείται από μια ομάδα αντρών και είναι σημαντικό κομμάτι πολλών επίσημων τελετών. Για εμάς αυτή η τελετουργία του χορού είναι γνωστή μέσω του ράγκμπι, όπου η ομάδα της Νέας Ζηλανδίας χορεύει το haka πριν τον αγώνα για να εκφοβίσει τους αντιπάλους της.

Ο παραδοσιακός χορός ωστόσο, είναι κάτι περισσότερο από πολεμική πράξη. Όταν μεταφράζεται, η λέξη “haka” σημαίνει “εκτέλεση” ή “τραγούδι και χορός” και είναι ένας γενικός όρος για όλους τους τύπους χορού των Maori. Ο haka χορός είναι μεγάλη χειρονομία για όλους τους παριστάμενους. Μπορεί κανείς να νιώσει την περήφανη ιστορία του λαού των Maori.

Η νύφη Aaliyah μπορεί να νιώθει περήφανη για τους προγόνους και τον σύζυγό της. Χιλιάδες έχουν εντυπωσιαστεί από τον χορό και το βίντεο έχει γίνει viral.

Πως θα σας φαινόταν ένα τέτοιο τελετουργικό σε ένα γάμο; Αφήστε μας τα σχόλιά σας και μοιραστείτε το με τους φίλους σας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις