ΣΙΝΕ

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Πού θα πιεις gluhwein στο κέντρο της Αθήνας

Κόκκινο κρασί, αρώματα κανέλας, γαρύφαλλου και πορτοκαλιού δίνουν γεύση στις νύχτες μας

Η δημιουργία του χρονολογείται επί ρωμαιοκρατίας και αποτελούσε προνόμιο των λίγων, καθώς τα μπαχαρικά που το συνόδευαν προέρχονταν από μακρινές χώρες και η τιμή του ήταν στα ύψη. Σήμερα, το gluhwein ή ζεστό κρασί, αποτελεί μία από τις αγαπημένες συνήθειες, κυρίως για το χειμώνα και δη την εποχή των Χριστουγέννων, των κατοίκων των χωρών της βόρειας Ευρώπης.

Εμείς, έχοντας ήδη μπει σε εορταστικό κλίμα ψάξαμε, ανακαλύψαμε και δοκιμάσαμε τα στέκια στο κέντρο της Αθήνας που σερβίρουν αρωματικό gluhwein. Κόκκινο κρασί αναμεμειγμένο με αρώματα κανέλας, γαρύφαλλου και πορτοκαλιού η πιο κλασική εκδοχή του. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές παραλλαγές του, οι οποίες του προσδίδουν μια ευχάριστη σπιρτάδα που σίγουρα θα σε ικανοποιήσει γευστικά, αν δεν είσαι από τους κλασικούς που δεν θέλουν να πειραματίζονται. Η επιλογή, άλλωστε, είναι δική σου! 


Εις υγείαν λοιπόν.
Blue Bird

Στο μικροσκοπικό και εξωτικό Blue Bird στον πεζόδρομο της Ηπίτου, απολαμβάνουμε gluhwein (6 ευρώ) σε γυάλινη κούπα, με φρούτα –μήλο, πορτοκάλι–, ζεστά μπαχαρικά –κανέλα, γαρύφαλλο, αστεροειδή γλυκάνισο– και μέλι. Η βάση του είναι ένα κρασί με σώμα, ένα πολύ καλό Syrah Merlot, γι αυτό και στα αρώματά του δεν διακρίνουμε πουθενά κάποιο άλλο αλκοόλ (πχ. κονιάκ). Το περιβάλλον του με τη vintage διακόσμηση και τις αναφορές σε γαλλικό bistrot μετατρέπεται στο τέλειο σκηνικό για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: