ΣΙΝΕ

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Ξεκινούν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες των Γρεβενών (video)

Με κινητοποιήσεις ενάντια στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο τη κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, απαντούν και στα Γρεβενά οι αγρότες από...
το βράδυ της Τρίτης όπως αποφάσισαν νωρίς σήμερα το απόγευμα.
Τα τρακτέρ αναμένεται να παραταχθούν από τις βραδινές ώρες της Τρίτης εξω από το κτήριο της Περιφερειακής ενότητας Γρεβενών οπου θα παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι και την Τετάρτη.

Το διεκδικητικό μας πλαίσιο είναι ΑΓΡΟΤΗΣ-ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Παλεύουμε λοιπόν και διεκδικούμε σε ότι αφορά:
1. ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ << ΑΓΡΟΤΗΣ>> : κατοχύρωση του επαγγέλματος , ταυτότητα αγρότη με βάση την ισχύουσα νομοθεσία. Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε << επιτηδευματίες >> ή << ελεύθεροι επαγγελματίες>>
2. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ: Παραμονή των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών στον συντελεστή του 13% προσμετρώντας στον υπολογισμό του κόστους παραγωγής όλες τις δαπάνες και τις αποσβέσεις που ισχύουν στα Ευρωπαϊκά και διεθνή οικονομολογικά και λογιστικά πρότυπα .( αποσβέσεις του φυτικού , ζωικού και πάγιου κεφαλαίου , τα τεκμαρτά ενοίκια του εδάφους, τους τόκους ε των ιδίων κεφαλαίων.) και άμεση νομοθετική ρύθμιση της εργασίας των αλλοδαπών αγρεργατών.
Αφορολόγητο της προσωπικής εργασίας του Αγρότη
Αφορολόγητο της Οικογενειακής Εργασίας του Αγρότη
Αφορολόγητο των ενισχύσεων και αποζημιώσεων
Όχι στην απαράδεκτη φορολόγηση με τεκμήρια διαβίωσης στην περίπτωση που υπάρχει μειωμένο εισόδημα ή και καθόλου
Όχι στην υπερτιμημένη φορολόγηση των Συγκομισθέντων μηχανημάτων που αυξάνουν το κόστος παραγωγής
3. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Καμία αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές.-Καμία μείωση στις συντάξεις .
Εξυγίανση του ΟΓΑ και απαλλαγή του από ξένες προς αυτόν υποχρεώσεις , την αναδιάρθρωση του ( μέσα από μία σοβαρή αναλογιστική μελέτη ) ώστε άμεσα να καταστεί ένας υγιής και αυτόνομος ασφαλιστικός Οργανισμός χωρίς επιπλέον επιβάρυνση για τον αγρότη-ασφαλισμένο. Να παραμείνει το υποκατάστημα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Κοζάνη με όλες τις αρμοδιότητες που παρέχει στους ασφαλιζόμενους του ΟΓΑ- και επαρκή στελέχωση με προσωπικό.
4. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ : Άμεσα να προχωρήσουμε στην Αγροτική Μεταρρύθμιση , και την παραγωγική Ανασυγκρότηση λαμβάνοντας σοβαρή μέριμνα για το κόστος παραγωγής ,την χρηματοδότηση του, τα κόκκινα δάνεια , και μία σειρά άλλων θεμάτων που δημιουργούν τεράστια ζητήματα επιβίωσης και ανάπτυξης του κλάδου. Βεβαίως υπάρχουν πολλά επιμέρους θέματα τα οποία δεν έχουν συμπεριληφθεί στο κείμενο .Απλά για την οικονομία και για την αμεσότητα των στόχων του πλαισίου δεν παρουσιάζονται.

ΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΟΘΕΡΙΖΟΑΛΩΝΙΣΤΩΝ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις