ΣΙΝΕ

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Μία γυναίκα χαιρετούσε έναν Άστεγο άντρα κάθε μέρα, μέχρι που εκείνος της έδωσε Αυτό…

Στα τέλη της δεκαετία του ’70, κοντά στο τέλος της δικτατορίας της Βραζιλίας, ο Raimundo Arruda Sobrinho έμεινε άστεγος. Καθόταν σε ένα...
ξύλινο παγκάκι καλυμμένο με πλαστικές σακούλες και έγραφε ποιήματα δίπλα στο δρόμο.

Έμεινε έτσι για 35 χρόνια, μέχρι που η καλοσύνη μιας γυναίκας τον οδήγησε ξανά πίσω στην οικογένεια του και πραγματοποίησε το όνειρό του να εκδώσει τα ποιήματά του.

Το 2011, μια νεαρή γυναίκα με το όνομα Shalla Monteiro έγινε φίλη με τον άντρα όταν της έδωσε ένα από τα ποιήματα του. Ήταν τόσο εντυπωσιασμένη, που έφτιαξε μια σελίδα στο Facebook για εκείνον και μάζεψε πολύ σύντομα πολλά like.

Είναι απίστευτο ότι ο Raimundo κατάφερε να έρθει σε επαφή με την οικογένεια του μετά από 35 χρόνια χάρη στη δημοτικότητα της σελίδας του. Έκανε ένα μπάνιο, ξυρίστηκε και ήταν σαν άλλος άνθρωπος. Τώρα ο 77χρονος ζει μαζί με τον αδερφό του και την οικογένεια του.

Το βιβλίο με τα ποιήματα του Raimundo βρίσκεται σε επεξεργασία. Θα συνοδεύεται από το βιβλίο της Shalla με τίτλο «Άνευ όρων», στο οποίο περιγράφει την ιστορία του Raimundo με τα δικά της λόγια.

Η απίστευτη ιστορία του Sobrinho έχει εμπνεύσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο χάρη σ’ αυτή την ταινία μικρού μήκους από τον σκηνοθέτη Michael Marantz:


Δημοφιλείς αναρτήσεις