ΣΙΝΕ

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Η υπερβολική χρήση του κινητού εξασθενίζει το σπέρμα των αντρών

Επιστημονική έρευνα δείχνει τα προβλήματα γονιμότητας που προκαλεί το κινητό
Η υπερβολική χρήση του κινητού βλάπτει το σπέρμα των αντρών! Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει...
έρευνα από το Πανεπιστήμιο Technion στη Χάιφα του Ισραήλ, η οποία αναφέρει ότι οι άντρες που συνηθίζουν να βάζουν το κινητό στην τσέπη του παντελονιού τους , να μιλούν αρκετές ώρες ή να κοιμούνται με το κινητό τοποθετημένο στο κομοδίνο δίπλα τους, προκαλούν σημαντική ζημιά στο σπέρμα τους και υπάρχουν πιθανότητες να αντιμετωπίσουν προβλήματα γονιμότητας.

Οι ισραηλινοί επιστήμονες μελέτησαν 106 άνδρες, οι όποιοι είχαν πρόβλημα με το σπέρμα τους και για έναν χρόνο επισκέπτονταν κλινικές γονιμότητας. Σύμφωνα με τα πορίσματα της έρευνας το να χρησιμοποιεί ένας άντρας τη συσκευή του ενώ αυτή φορτίζει, το να μιλάει πάνω από μια ώρα τη μέρα, καθώς και το να κοιμάται με το κινητό δίπλα του στο κομοδίνο προκαλεί πολύ μεγάλη βλάβη στο σπέρμα του.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές τα ραδιενεργά και ηλεκτρομαγνητικά κύματα καθώς και η θερμοκρασία που εκπέμπεται από το κινητό ευθύνονται για την κακή ποιότητα του σπέρματος και για τα προβλήματα γονιμότητας.

Το σίγουρο είναι πως οι άνδρες που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδία πρέπει να απενεργοποιούν τις συσκευές τους κατά τη φόρτιση ή να τις έχουν σε μια απόσταση μεγαλύτερη των 50 εκατοστών.


star.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις