ΣΙΝΕ

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

«ΣΟΚ: Είναι Τελχίνες Τα Φώτα Που Εμφανίστηκαν Χτες Πάνω Απ’ Την Αθήνα, Και Τι Φέρνουν;»

Μια παρέα φίλων σήμερα στις 17.58 βρισκόταν στο γνωστό εστιατόριο «Άνεμος» στην Πετρούπολη, η θέα της Αθήνας από το μαγαζί αυτό είναι γνωστή σε ...
πάρα πολλούς. Η παρέα τον φίλων καθόταν στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος, και αυτό το λέμε για να μην θεωρηθεί ότι τα φώτα που αποθανατίστηκαν, είναι αντικατοπτρισμός που δημιουργείται μέσα από τζάμι. 

Τα φώτα αυτά ήταν ορατά δια γυμνού οφθαλμού από την τετραμελή παρέα, η οποία στην αρχή σάστισε. Ο ένας εκ των παρευρισκόμενων…. σήκωσε το τηλέφωνο του ( IPhone 6) και πρόλαβε να αποθανατίσει την φωτογραφία αυτή. Οι μαρτυρίες των φίλων θέλουν τα φώτα αυτά να κινούνται ακαθόριστα πάνω από την πόλη για λιγότερο του ενός λεπτού και μετά να εξαφανίζονται. Μετά από έρευνα μας συνδυάσαμε τα φώτα αυτά με τις Τελχίνες.

 Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες στην συνέχεια οι ομοιότητες τους είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. 
Αν κάποιος άλλος αναγνώστης τα έχει δει η ακόμα καλύτερα έχει κάποια φωτογραφία τους να μας την στείλει στο e-mail μας nyxtobatis0@gmail.com. Η μαρτυρία του θα μας ήταν πολύ χρήσιμη.

 Δείτε στην συνέχεια την εν λόγο φωτογραφία σε μεγαλύτερη ανάλυση και την ίδια φωτογραφία συνδυαστικά με εικόνες τελχινών και τα συμπεράσματα δικά σας




Τι είναι οι Τελχίνες;
Ας αγνοήσουμε για λίγο τις ενστάσεις μας για τη φωτογραφία και τη σύνδεσή της με τις Τελχίνες κι ας υποκριθούμε ότι η είδηση «ΣΟΚ: Είναι Τελχίνες αυτά τα φώτα που εμφανίστηκαν χτες πάνω απ’ την Αθήνα, και τι φέρνουν;» είναι σοβαρή. Και πάλι όμως παραμένει το ερώτημα. Τι στην ευχή υποτίθεται ότι είναι οι Τελχίνες; Η ιστορία τους απ’ τη Μυθολογία έχει ιδιαίτερο (λογοτεχνικό) ενδιαφέρον.

Οι Τελχίνες σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία άλλοτε φέρονται ως θνητοί και άλλοτε ως μυθικοί δαίμονες ανάλογα των μύθων. Θεωρούνταν παιδιά της Θάλασσας, της Γης ή του Πόντου και περιγράφονται ως άποδες και άχειρες φέροντας όμως πτέρυγες. Κατά τη αρχαία παράδοση οι Τελχίνες, που ήταν εννέα στον αριθμό, προέρχονταν από την Κρήτη “κουροτροφήσαντες” τον Δία, εξ ου και καλούνταν Κουρήτες. Στη συνέχεια αυτοί πήγαν στην Κύπρο και αργότερα στη Ρόδο όπου και κλήθηκε η νήσος εξ αυτών Τελχινίς. Εκεί ίδρυσαν πολλές πόλεις μεταξύ των οποίων ήταν η Κάμειρος, η Ιαλυσός και η Λίνδος. Ο Διόδωρος αναφέρει πως η θεά Ρέα παρέδωσε σ’ αυτούς τον Ποσειδώνα τον οποίο και ανέθρεψαν με την κόρη του Ωκεανού Καφείρα, και όταν εκείνος ανδρώθηκε έλαβε ως σύζυγο την αδελφή των Τελχινών την Αλία από την οποία απέκτησε έξι γιους και μια κόρη την “Ρόδην” από την οποία και στη συνέχεια ονομάσθηκε έκτοτε η νήσος Ρόδος. Κατά σχετική επίσης παράδοση οι Τελχίνες εξορίστηκαν από τη Ρόδο από τους Ηλιάδες. Έτσι περιπλανώμενοι επέστρεψαν και προξένησαν μεγάλες καταστροφές στη νήσο. Κατ’ άλλη όμως παράδοση οι Τελχίνες αναχώρησαν οι ίδιοι από τη νήσο προβλέψαντες τη μεγάλη καταστροφή με κατακλυσμό από τον Δία. Κατ’ άλλες ακόμη παραδόσεις οι Τελχίνες ήταν μυθικοί θνητοί σπουδαίοι τεχνίτες και εφευρέτες που είχαν ανακαλύψει διάφορα μέταλλα όπως τον χαλκό και τον σίδηρο και είχαν επινοήσει πολλά εργαλεία για την τέχνη τους, που φέροντάς τα έδιναν την εντύπωση πως τους έλειπαν τα άκρα. Πιστεύονταν ακόμη πως αυτοί δίδαξαν στους ανθρώπους την πρώιμη μεταλλουργία και την εξόρυξη των μετάλλων. Οι Τελχίνες αναφέρονται ως κατασκευαστές της άρπης του Κρόνου και της τρίαινας του Ποσειδώνα καθώς και χυτά αγάλματα πολλών θεών όπως της Αθηνάς, του Απόλλωνα, της Ήρας, των Νυμφών στις πόλεις της Ρόδου κ.ά. καθώς και διαφόρων μαγικών σκευών, ποτήρια κ.λπ. Επίσης αναφέρεται πως κάποτε ο Απόλλωνας έστειλε καταστρεπτική νόσο στους Σικυωνείς όταν αρνήθηκαν να καταβάλουν στους Τελχίνες αμοιβή για εργασία που τους πρόσφεραν σε εξοπλισμό.
Αυτή ήταν η ιστορία των Τελχινών, τις οποίες τα συνωμοσιολογικά σάιτ με χαρά ταύτισαν με μία φωτογραφία. (Αλήθεια, γιατί έβγαλε ολόκληρη παρέα φίλων μόνο μία φωτογραφία; Και, αφού πετούσαν τα φώτα για ένα λεπτό, γιατί κανένας δεν τράβηξε βιντεάκι;) Η είδηση πάντως «ΣΟΚ Από φώτα πάνω από την Αθήνα σήμερα 29.01.2016 στις 17.58 (Είναι Τελχίνες και τι μήνυμα φέρνουν;)» τελειώνει με την εξής διευκρίνιση: Κατά πολλους, οι Τελχίνες είναι γνωστό ότι εμφανίζονται πριν από μεγάλα φυσικά γεγονότα. (Πλημμύρες, σεισμούς κτλ)…

lifo.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις