ΣΙΝΕ

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Από τα Διαβατά ως την Κω: Φουντώνει ο πόλεμος για τα hotspots [vds]

Μπαρούτι μυρίζει η ατμόσφαιρα τόσο στην Κω, όσο και στα Διαβατά Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών με...
τις συγκρούσεις και τις διαμαρτυρίες να δίνουν και να παίρνουν.

Στην Κω, για δεύτερη μέρα άνδρες των ΜΑΤ και κάτοικοι, οι οποίοι αντιδρούν στη δημιουργία hot spot στο Πυλί, ήρθαν στα χέρια.

Η κατάσταση στην περιοχή ήταν τεταμένη από το πρωί, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών αλλά και να προχωρά σε μία σύλληψη.

Οι κάτοικοι χρησιμοποίησαν ακόμη και μπουλντόζες στη μάχη κατά του hot spot, και έβαλαν φωτιές σε λάστιχα, στήνοντας μπλόκα στο δρόμο προκειμένου να εμποδίσουν την κατασκευή του κέντρου φιλοξενίας.

Μιλώντας στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο" o αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος χαρακτήρισε ακραίες φωνές όσους αντιδρούν. "Είναι λίγοι κάτοικοι, δεν είναι η πλειονότητα των κατοίκων", υποστήριξε.



Εκρηκτική είναι η κατάσταση και στο Δήμο Δέλτα της Θεσσαλονίκης με μία μερίδα κατοίκων να αντιδρά έντονα στην δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στην περιοχή των Διαβατών.

Σε έκτακτη συνέλευση, στην οποία συμμετείχε και ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, τα πνεύματα οξύνθηκαν, με τους πολίτες να προειδοποιούν ότι θα βρίσκονται στις πύλες του στρατοπέδου.

Η διοίκηση του Δήμου έχει αρνηθεί να συναινέσει στη δημιουργία του κέντρου στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, με τους πολίτες ωστόσο να καταλογίζουν στους τοπικούς άρχοντες ολιγωρία.

Την Κυριακή το πρωί οι κάτοικοι του δήμου Δέλτα έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το στρατόπεδο, όπου οι εργασίες έχουν ξεκινήσει.

Στον αντίποδα, ακτιβιστές στη Λάρισα, σε μία προσπάθειά τους να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο απέναντι στο προσφυγικό ζήτημα, παρίσταναν τους νεκρούς μετανάστες μέσα σε μαύρες σακούλες.

Πηγή: Mega

Δημοφιλείς αναρτήσεις