ΣΙΝΕ

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Πως να αποτοξινωθείτε από τη ζάχαρη σε μόλις 10 ημέρες!

Η ζάχαρη είναι απίστευτα εθιστική, με πρόσφατη έρευνα να έχει αποκαλύψει ότι στην πραγματικότητα είναι τόσο εθιστική όσο και η ηρωίνη στον ανθρώπινο εγκέφαλο, για... να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι τα πρόσθετα σάκχαρα είναι πολύ επιβλαβή για την υγεία μας.

Αν κοιτάξει κανείς τα ποσοστά του διαβήτη και της παχυσαρκίας, σίγουρα θα διαπιστώσει ότι το πρόβλημα της ζάχαρης έχει ξεφύγει εκτός ελέγχου. Ευτυχώς, αυτή η γνώση εξαπλώνεται και οι άνθρωποι αποφασίζουν συνειδητά να «κόψουν» αυτή τη βλαβερή συνήθεια, μόνο που είναι λίγο πιο δύσκολο απ” ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Δείτε πως μπορείτε να κάνετε αυτή τη διαδικασία πιο εύκολη.


1. Πάρτε το απόφαση
Υπάρχουν δύο απλά κουίζ για να σας βοηθήσουν να καταλάβετε αν χρειάζεστε αποτοξίνωση. Αν απαντήσετε «ναι» σε οποιαδήποτε από τις παρακάτω ερωτήσεις, η αποτοξίνωση από τη ζάχαρη είναι το εισιτήριό σας για να νιώσετε καλύτερα και να χάσετε βάρος ανώδυνα.

Το κουίζ του διαβήτη:

Έχετε διαβήτη ή διαβήτη τύπου 2; (το 90% των Αμερικανών δεν έχουν διαγνωστεί)
Έχετε λίπος στην κοιλιά;
Είστε υπέρβαροι;
Λιγουρεύεστε ζάχαρη και υδατάνθρακες;
Έχετε πρόβλημα να χάσετε βάρος με χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά δίαιτες;
Έχετε υψηλά τριγλυκερίδια, χαμηλή HDL («καλή») χοληστερόλη ή τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας είναι «λίγο ψηλά;»

Το κουίζ του εθισμού:
Τρώτε όταν δεν πεινάτε;

Δεν νιώθετε χορτάτοι ακόμη και μετά το φαγητό;
Αισθάνεστε άσχημα για τις διατροφικές σας συνήθειες ή την αποφυγή ορισμένων δραστηριοτήτων λόγω της διατροφής σας;
Έχετε συμπτώματα στέρησης αν κόψετε ή να σταματήσετε τη ζάχαρη ή το αλεύρι;
Μήπως χρειάζεστε «κακές» τροφές μόνο για να αισθανθείτε καλά;
2. Κόψτε τη ζάχαρη «μαχαίρι»
Δεν υπάρχει κανένας πλάγιος τρόπος για να χειριστούμε τον εθισμό εκτός από το να τον σταματήσει εντελώς. Οι τοξικομανείς δεν μπορούν να πάρουν μόνομία γραμμή κοκαΐνης ή οι αλκοολικοί να πιούν ένα μόνο ποτό. Κόψτε τη ζάχαρη ΜΑΧΑΙΡΙ.

Σταματήστε την κατανάλωση όλων των μορφών ζάχαρης, τα προϊόντα με βάση το αλεύρι και τις τεχνητές γλυκαντικές ουσίες οι οποίες αυξάνουν τη λιγούρα και επιβραδύνουν τον μεταβολισμ με αποτέλεσμα να αποθηκεύουμε λίπος. Επίσης, απαλλαγείτε από οτιδήποτε περιέχει κορεσμένα ή υδρογονωμένα λιπαρά και MSG. Ιδανικά, για 10 ημέρες μπορείτε να αποφύγετε όλες τις συσκευασμένες τροφές.

3. Μην πίνετε τις θερμίδες σας
Οποιαδήποτε μορφή υγρού με ζάχαρη είναι χειρότερο απ” ό,τι τα στερεά τρόφιμα με ζάχαρη ή αλεύρι. Σκεφτείτε το σαν να βάζετε ζάχαρη απευθείας στο
συκώτι σας.

Με τα υγρά που περιέχουν ζάχαρη δεν αισθάνεστε χορτάτοι κι έτσι τρώτε περισσότερο. Επίσης είναι η μεγαλύτερη πηγή θερμίδων στη διατροφή μας. Αυτά περιλαμβάνουν αναψυκτικά, χυμούς (εκτός από πράσινο χυμό λαχανικών), τα energy drinks και τσάι ή καφέ με ζάχαρη.

4. Αναπληρώστε την ενέργεια με πρωτεΐνη

Πρωτεΐνες, πρωτεΐνες, πρωτεΐνες σε κάθε γεύμα – ειδικά το πρωινό – είναι το κλειδί για την εξισορρόπηση του σακχάρου στο αίμα και της ινσουλίνης.

Χρησιμοποιήστε ξηρούς καρπούς, αυγά, ψάρι, κοτόπουλο ή κρέας σε κάθε γεύμα.
5. Τρώτε – καλούς – υδατάνθρακες
Απεριόριστους υδατάνθρακες! Γνωρίζατε ότι τα λαχανικά έχουν υδατάνθρακες και ότι μπορείτε να φάτε όσα θέλετε. Αλλά προσέξτε.

Μόνο τα μη αμυλούχα λαχανικά (όπως τα πράσινα), το μπρόκολο, το κουνουπίδι, το λάχανο, τα σπαράγγια, τα φασολάκια, τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια, τα κολοκυθάκια, οι ντομάτες, ο μάραθος, οι μελιτζάνες, οι αγκινάρες και οι πιπεριές, περιέχουν «καλούς» υδατάνθρακες.

Αποφύγετε τις πατάτες, τις γλυκοπατάτες και τα τεύτλα για 10 ημέρες. Επίσης, παραλείψτε τα δημητριακά και τα φασόλια.
6. Αντικαταστήστε τη ζάχαρη με λίπος
Το λίπος δεν σας παχαίνει, αλλά η ζάχαρη ναι. Το ίπος σας χορταίνει, ισορροπεί το σάκχαρο στο αίμα σας και είναι αναγκαίο για την τροφοδότηση των κυττάρων σας. Μαζί με την πρωτεΐνη, συμπεριλάβετε καλά λιπαρά σε κάθε γεύμα και σνακ, όπως ξηρούς καρπούς (περιέχουν επίσης πρωτεΐνες), έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, βούτυρο καρύδας, αβοκάντο και ω-3 λιπαρά από τα ψάρια.

7. Να είστε πάντα έτοιμοι
Χρειάζεται ένα πακέτο τροφίμων έκτακτης ανάγκης αν δεν θέλετε να υποκύψετε στον αυτόματο πωλητή του γραφείου σας. Γεμίστε λοιπόν το ταπεράκι σας με όλα αυτά που αναφέραμε παραπάνω!

8. Αποβάλλετε το άγχος
Όταν είμαστε αγχωμένοι, οι ορμόνες μας «τρελένονται» και η κορτιζόλη ανεβαίνει πράγμα το οποίο μας κάνει να πεινάμε, προκαλεί την αποθήκευση λίπους στην κοιλιά και οδηγεί σε διαβήτη τύπου 2. Οι μελέτες δείχνουν ότι παίρνοντας βαθιές ανάσες ενεργοποιούμε ένα ειδικό νεύρο που ονομάζεται πνευμονογαστρικό και το οποίο αλλάζει το μεταβολισμό μας ώστε να καίει λίπος αντί να το αποθηκεύει και επίσης αποβάλλει το άγχος. Και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε μια βαθιά ανάσα!