ΣΙΝΕ

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Αεροπειρατεία στη Λάρνακα: Η πρώτη φωτογραφία του αεροσκάφους της Agypt Air

Η πρώτη φωτογραφία με το αεροσκάφος της Egypt Air στο οποίο έχει εκδηλωθεί αεροπειρατεία, είδε πριν από λίγα λεπτά το «φως» της δημοσιότητας.

Το θρίλερ με την πτήση MS18 ξεκίνησε λίγο πριν τις 9 το πρωί όταν αεροσκάφος των αιγυπτιακών αερογραμμών προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας καθώς ένας επιβάτης απείλησε να ανατινάξει τη ζώνη με εκρηκτικά που φορούσε.

Το αεροσκάφος εκτελούσε την εσωτερική πτήση MS181 Αλεξάνδρεια-Κάιρο και είχε απογειωθεί από την Αλεξάνδρεια στις 8 το πρωί. Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, η αεροπειρατεία εκδηλώθηκε όταν το αεροσκάφος βρισκόταν 70 μίλια από το αεροδρόμιο της Λάρνακας. Σύγχυση επικρατεί με τον αριθμό των επιβατών καθώς νεώτερες πληροφορίες θέλουν τους επιβάτες να είναι 55 με 7μελες πλήρωμα ενώ νωρίτερα πληροφορίες μιλούσαν για 81 επιβάτες.

defencenet.gr


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΑΙΓΥΠΤΙΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ - ΦΗΜΕΣ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ

Η εφημερίδα Φιλελεύθερος μεταδίδει ότι ενδέχεται να υπάρχει και δεύτερος αεροπειρατής και τελικώς αποδεικνύεται ότι δεν ήταν μια τόσο απλή αεροπειρατεία λόγω ερωτικής απογοήτευσης όπως διαδόθηκε στην αρχή.

Η Αστυνομία εκκένωσε ολόκληρη την περιοχή Μακένζι στη Λάρνακα ενώ για λόγους ασφαλείας δεν δίνονται περαιτέρω λεπτομέρειες.

Πάντως αν και είναι σύμπτωση, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μονάδα των ειδικών δυνάμεων του αιγυπτιακού Στρατού μεταβαίνει στην Πάφο.

Ελπίζουμε να υπάρχει απόλυτος συντονισμός και συνεργασία με τις ειδικές μονάδες της κυπριακής Αστυνομίας και να μην επαναληφθεί το φιάσκο τραγωδία του 1978 που παραλίγο να οδηγήσει σε εμπόλεμη κατάσταση την Κυπριακή Δημοκρατία και την Αίγυπτο.
----------------------------------------------------------------------

Θεωρείται βέβαιο πάντως ότι ο αεροπειρατής μεταφέρει εκρηκτικά, παρά τις διαφορετικές πληροφορίες που είδαν νωρίτερα το φως της δημοσιότητας.
(Ανανέωση 12:50) Σεΐφ ελ ντι Μουσταφά είναι το όνομα του Αιγύπτιου που φέρεται να έχει κάνει την αεροπειρατεία στο Airbus της EgyptAir και αυτη τη στιγμή βρίσκεται από το πρωί στο αεροδρόμιο της Λάρνακας στην Κύπρο βάζοντας τέλος στο θρίλερ για το ποιος είναι ο αεροπειρατής, αν και μενει να διευκρινιστεί γιατί ανακατεύθηκε το όνομα του καθηγητή Ιμπραίμ Σαμάχα.

Το όνομα του αεροπειρατή μετέδωσε το CNN, "διορθώνοντας" πως δεν πρόκειται για τον Ιμπραΐμ Σαμάχα, ο οποίος φέρεται ότι είναι επιβάτης της πτήσης και έχει μάλιστα έχει απελευθερωθεί!

Πριν από λίγο το επιβεβαίωσε και το κυπριακό ΥΠΕΞ!

The of is Seif Eldin Mustafa. The situation is still ongoing.
Τα πρώτα αιτήματα έκανε ο μυστηριώδης άνδρας που κατέλαβε νωρίς το πρωί της Τρίτης στο αεροπλάνο της EgyptAir που είχε απογειωθεί από το πανεπιστήμιο της Αλεξάνδρειας με προορισμό το Κάιρο αλλά μετά την αεροπειρατεία κατέληξε στη Λάρνακα και σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να ζητά, την απελευθέρωση κρατούμενων γυναικών στις αιγυπτιακές φυλακές.

Ο αεροπειρατής της EgyptAir αρχικά είχε ζητήσει το αεροπλάνο να προσγειωθεί είτε στην Τουρκία είτε στην Κύπρο, σύμφωνα με τον Αιγύπτιο υπουργό Πολιτικής Αεροπορίας

"Δεν είχε όπλο ή τίποτα άλλο. Δεν ξέρουμε ακόμα αν η ζώνη του (με τα εκρηκτικά) είναι αληθινή. Oι επιβάτες του αεροπλάνου ήταν 55"

Πάντως μετά την επιβεβαίωση ότι πρόκειται για άλλον άνδρα ο οποίος τελικώς δεν φέρεται να έχει ερωτική απογοήτευση αλλά ζητάει άλλα πράγματα ξυπνάνε έντονα οι μνήμες του 1978
-----------------------------------------------
Μπερδεμένο είναι το τοπίο στο αεροδρόμιο της Κύπρου, με τις πληροφορίες για την ταυτότητα του δράστη να είναι συγκεχυμένες καθώς αραβικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Αιγύπτιος καθηγητής είναι μεταξύ των επιβατών που απελευθερώθηκαν

Αν και τα δυτικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως ο αεροπειρατής ονομάζεται Ιμπραχί Σαμάχα, καθηγητής Πανεπιστημίου, ο ίδιος μίλησε στο BBC Arabic, λέγοντας πως δεν είναι εκείνος που κρατά ομήρους επιβάτες και πλήρωμα.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το BBC, ο Ιμπραχίμ Σαμάχα ήταν ένας από τους επιβάτες της πτήσης και πλέον είναι ελεύθερος.
Dr. Ibrahim Smaha talked to denied that he had anything to do with the hijacking he is just a passenger
Μπορεί μέχρι πριν από λίγο να μεταδιδόταν ότι ο αεροπειρατής της EgyptAir ήταν ο 59χρονος Ιμπραΐμ Σαμάχα, καθηγητής κτηνιατρικής στο πανεπιστήμιο της Αλεξάνδειας, τώρα όμως αυτό ανατρέπεται! Ξένα ΜΜΕ, επικαλούμενα πληροφορίες από ξένες μυστικές υπηρεσίες, αναφέρουν ότι ο αεροπειρατής ίσως είναι αξιωματικός των αιγυπτιακών αρχών και ζωσμένος με εκρηκτικά!Ο Αιγύπτιος υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας δεν επιβεβαίωσε ότι αεροπειρατής είναι ο Ιμπραΐμ Σαμάχα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις