ΣΙΝΕ

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Τα καλύτερα «γιατροσόφια» για να προλάβετε τις ρυτίδες

Οι ρυτίδες είναι το αποτύπωμα που αφήνει στο δέρμα ο χρόνος στο αδυσώπητο πέρασμά του.
Είναι αδύνατο η επιδερμίδα του προσώπου να παραμείνει εντελώς λεία και σφριγηλή για πάντα, εκτός βέβαια κι αν «παρέμβει» το νυστέρι του πλαστικού.

Υπάρχουν όμως τρόποι και μάλιστα φυσικοί για να καθυστερήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την εμφάνιση των ρυτίδων.



Δείτε ποιες είναι οι πιο αποτελεσματικές λύσεις.
1. Αιθέρια έλαια

Το έλαιο καρύδας είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες που προλαμβάνουν το σχηματισμό ελεύθερων ριζών, βασική αιτία της πρόωρης γήρανσης. Η ενυδατική του δράση βοηθά και στην αντιμετώπιση των λεπτών γραμμών που έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στο πρόσωπο.

Το ελαιόλαδο χρησιμοποιείται ως «καλλυντικό» εδώ και αιώνες, όταν οι Αιγύπτιοι ανακάλυψαν για πρώτη φορά τις ενυδατικές και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α και βιταμίνη Ε και βοηθά, όπως και το έλαιο καρύδας, στην αντιμετώπιση των ελεύθερων ριζών.

Μπορείτε να κάνετε μασάζ στο πρόσωπο με τα δύο έλαια μία με δύο φορές την ημέρα.

2. Υπερ-τροφές
Το δέρμα αποτελείται από πρωτεΐνες, νερό και λιπαρά, οπότε χρειάζεται να του παρέχουμε διαρκώς τα συστατικά αυτά μέσω της διατροφής μας. Καλή πηγή υγιεινών λιπαρών είναι οι ξηροί καρποί (κυρίως αμύγδαλα και καρύδια). Τα μούρα παρέχουν επίσης σημαντική ποσότητα αντιοξειδωτικών σε συνδυασμό με βιταμίνη C, η οποία προστατεύει από την απώλεια κολλαγόνου. Η τομάτα, εκτός από βιταμίνη C, περιέχει λυκοπένιο, το οποίο βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος ώστε το πρόσωπο να παραμένει λαμπερό και παράλληλα το προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία.

3. Μάσκα προσώπου με μπανάναΠολτοποιήστε μια μπανάνα και αναμείξτε τη με μία κουταλιά του γλυκού χυμό πορτοκάλι και μία κουταλιά του γλυκού γιαούρτι. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο και αφήστε τη να δράσει για 15-20 λεπτά. Η βιταμίνη Α θα βοηθήσει να υποχωρήσουν κηλίδες και μαύρα στίγματα, η βιταμίνη Β θα προστατεύσει το δέρμα από τα σημάδια της γήρανσης, ενώ το κάλιο της μπανάνας θα ενυδατώσει σε βάθος τα κύτταρα του δέρματος.

4. Μεταλλικά στοιχεία
Το σελήνιο έχει αντιοξειδωτική δράση, καθώς εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, και παράλληλα αποκαθιστά την ελαστικότητα του δέρματος, ενώ ο χαλκός είναι απαραίτητος για την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Μπορείτε να βρείτε και τα δύο μέταλλα στους ξηρούς καρπούς, το ψάρι και τα οστρακοειδή.

5. Αλόη
Η αλόη είναι ίσως το καλύτερο φυσικό προϊόν για το δέρμα, καθώς ενυδατώνει, καταπραΰνει και ανακουφίζει από κάθε ενόχληση. Μπορείτε να πάρετε το χυμό απευθείας από το φυτό ή να το προμηθευτείτε από το φαρμακείο σε μορφή τζελ.


πηγή