ΣΙΝΕ

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Φίλαθλο Σωματείο Κοζάνης - ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ!

Μοιάζει με κακόγουστο αστείο αλλά η πικρή πραγματικότητα είναι ότι το Φίλαθλο Σωματείο Κοζάνη του χρόνου θα αγωνίζεται στην...
Α' Κατηγορία της ΕΠΣ Κοζάνης για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Ο υποβιβασμός ήταν φυσικό επακόλουθο της δικαιολογημένης αδιαφορίας του κόσμου καθώς και της οικονομικής αδυναμίας και ανύπαρκτου προγραμματισμού της διμελούς διοίκησης που έχει κάνει τον κύκλο της εδώ και κάποια χρόνια.

Οι ομάδες χτίζονται το καλοκαίρι κι όταν η Κοζάνη τα τελευταία χρόνια βρίσκει παίκτες την τελευταία στιγμή και ξεκινάει την προετοιμασία της μετά από αρκετές ομάδες Β' Τοπικού κάποτε θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου.

Η διοίκηση αυτή πρόσφερε πολλά στο πρώτο μισό της εννιάχρονης θητείας της.
Ο πρόεδρος μάτωσε οικονομικά όταν όλοι μας σφυρίζαμε αδιάφορα αλλά πλέον κανείς δεν καταλαβαίνει γιατί συνεχίζει τα τελευταία χρόνια όταν είναι πασιφανές ότι δεν μπορεί να ανταπεξέρθει.

Αν ακόμα περιμένει τον μεγαλοεπενδυτή που θα τον αποζημιώσει μερικώς για τα προσωπικά χρήματα που έβαλε στην ομάδα όλα αυτά τα χρόνια, ο ίδιος ο πρόεδρος λέει ότι κανείς δεν ενδιαφέρθηκε πραγματικά για την ομάδα στην Γ' Εθνική, πόσο μάλλον θα ενδιαφερθεί κάποιος τώρα που η ομάδα έπεσε στο Α' Τοπικό.

Για την φετινή χρονιά θέλω να ευχαριστήσω ονομαστικά τον προπονητή Γιάννη Παρασκευά, τον γυμναστή Σάκη Τζηκαλιό, τον φυσιοθεραπευτή Λάκη Τσιάκα και τον γενικών καθηκόντων σε όλα και παντού, Βασίλη Μπατιάνη.

Χωρίς αυτούς η ομάδα όχι μόνο δεν θα πάλευε όπως πάλεψε μέχρι το τέλος αλλά ίσως να είχε σταματήσει να αγωνίζεται εδώ και καιρό.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ποδοσφαιριστές που έμειναν μέχρι το τέλος και πάλεψαν μήνες τώρα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή την περασμένη Κυριακή στην Καλαμαριά.
Η ομάδα έπεσε μαχόμενη κι αυτό θα τους είναι εύσημο για πάντα.

Τέλος να ευχαριστήσω τον εξωδιοικητικό παράγοντα που βοήθησε οικονομικά (αν και δεν κατάγεται από την περιοχή μας κι αυτό το κάνει ακόμα πιο σημαντικό) ώστε η ομάδα να έχει κάποια στοιχειώδη αξιοπρέπεια στις υποχρεώσεις της.

Πλέον περιμένουμε την επόμενη κίνηση της διμελούς διοίκησης.
Περιμένουμε (εδώ και εννιά χρόνια) κάποιον απολογισμό, κάποια ανοιχτή Γενική Συνέλευση, κάποιες ανοιχτές εκλογές Δ.Σ.

Εγώ είμαι μέλος του σωματείου αλλά ουδέποτε κλήθηκα είτε με προσωπική πρόσκληση είτε μέσω ανακοίνωσης στον τύπο σε γενική συνέλευση, απολογισμό, εκλογές, κλπ., όπως απαιτεί ο νόμος.
Το Φ.Σ. Κοζάνη είναι ερασιτεχνικό σωματείο και διέπεται από τους κανόνες του Αθλητικού Νόμου, δεν είναι ούτε ιδιωτικός σύλλογος ούτε ΠΑΕ με μετοχές και ιδιοκτήτη.

Το τοπίο πρέπει να ξεκαθαρίσει γρήγορα κι ο προγραμματισμός για το μέλλον της ομάδας πρέπει να ξεκινήσει ΣΗΜΕΡΑ κι όχι στις αρχές Αυγούστου όπως τα τελευταία χρόνια.
Ακόμα κι αν καταλήξει στα χέρια των απλών φιλάθλων, η ομάδα θα συνεχίσει να αγωνίζεται, οι φίλαθλοι της Κοζάνης το έχουν ξανακάνει στο παρελθόν.

Μαζί με το υγιές κομμάτι του συλλόγου, την Ακαδημία Ποδοσφαίρου, θα την διατηρήσουν ζωντανή και ίσως αργότερα κάποιος με όραμα, μεράκι και χρήματα θα μπορέσει να την φέρει εκεί που απαιτεί η 88χρονη ιστορία της.

Κώστας Τσιώρας, 27-4-2016.
Ματιές στα σπορ με ΘΑΡΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις