ΣΙΝΕ

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Συνελήφθησαν ο Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγός του...

ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

Συνελήφθησαν χθες το βράδυ και κρατούνται στην οικονομική αστυνομία με ένταλμα του ανακριτή διαφθοράς Νίκου Τσιρώνη, ο πρώην προεδρος του ΔΣ του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέας Μαρτίνης και η συζυγός του Γεωργία, με την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. 


Οι αστυνομικοί εισέβαλλαν χθές το βράδυ στο σπίτι του ζεύγους Μαρτίνη και έκαναν εκτεταμένες έρευνες ενώ τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν στην ασφάλεια. 

Η υπόθεση αφορά – σύμφωνα με την κατηγορία- μίζα περιπου 3,2 εκατομμυριων μάρκων που φέρεται να εισέπραξε ο πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν, από γερμανική εταιρία που προμήθευσε το νοσοκομείο με νοσοκομειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό, η οποία κατέβαλλε το ποσό της μίζας – σύμφωνα με τις αρχές- για να προτιμηθεί. Μέρος του ποσού καταβλήθηκε σύμφωνα με την κατηγορία για να αγοραστεί κτίριο δίπλα στο νοσοκομείο, το οποίο στεγάζει σήμερα ως ενοικιαστή, τον τηλεοπτκό σταθμό ΜΕΓΚΑ ΤΣΑΝΕΛ.

ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ
Η έρευνα ξεκίνησε πριν απο 1,5 χρόνο με εντολή της προιςταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Ράικου, στο πλαίσιο έρευνας περιουσιακής κατάστασης του ζεύγους Μαρτίνη. Οι επίκουροι ειααγγελείς διαφθοράς, Γιάννης Δραγάτσης και Αντώνης Ελευθεριάνος, μεσω δικαστικών συνδρομών και εκτεταμένων ερευνών διαπίστωσαν πως:

Το 1998 η επιτροπή προμηθειών του Ερρίκος Ντυνάν εισηγήθηκε την προμήθεια νοσοκομειακού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, δηλαδή κλίβανους, πλυντήρια, κουζίνες κλπ. Στο πλαίσιο αυτό συνήφθη σύμβαση με την Γερμανική εταιρία Χοσπιτάλια Ιντερνάσιοναλ με συνολικός κόστος 12 δισεκατομμύρια δραχμές( περιπου 36 εκατομμυρια ευρώ). 
Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις των εισαγγελέων Δραγάτση, Ελευθεριάνου, ο κ.Μαρτίνης ως πρόεδρος φέρεται να εξαπάτησε τα μέλη του ΔΣ για να προτιμηθεί η εταιρία, η οποία μάλιστα υπερκοστολόγησε τη σύμβαση. Το επιπλέον ποσό, σύμφωνα με τις εισαγγελικές εκτιμήσεις, αποτελούσε μίζα προς τον πρόεδρο του νοσοκομείου.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις αρχες ποσό 3,2 εκατομμυρίων μάρκων φέυγει εκείνη την περίοδο από λογαριασμούς της εταιρίας και καταλήγει σε λογαριασμό του ζεύγους Μαρτίνη σε Ελβετική Τράπεζα. Από κεί ξεκινά μια διαρκής εναλλαγή λογαριασμών ώστε να χαθούν τα ίχνη του χρήματος. Το 2001 ένα μέρος των χρημάτων, και συγκεκριμένα 1,1 εκατομμυρια μάρκα καταλήγουν στην οφσόρ εταιρία Στέιτ Εντερπράιζις με έδρα την Λιβερία. 
Σύμφωνα με την έρευνα, ιδιοκτήτες της εταιρίας είναι ο Ανδρέας και η Γεωργία Μαρτίνη. Οι απαντήσεις αυτές έφτασαν στα εισαγγελικά γραφεία μετά απο αιτήματα δικαστικών συνδρομών προς την Ελβετία τα οποία και απαντήθηκαν.

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΓΚΑ
Σύμφωνα με την έρευνα, με το ποσό αυτό η εταιρία αγόρασε το κτίριο δίπλα στο Ερρίκος Ντυνάν, το οποίο μεταξύ άλλων στεγάζει και τον τηλεοπτικό σταθμό Μέγκα που ενοικιάζει αυτόν τον χώρο. Το 2010, σύμφωνα με την δίωξη, από την οφσόρ εταιρία αποκτά την υψηλή κυριότητα του κτιρίου η Γεωργία Μαρτίνη και την επικαρπία ο Ανδρέας Μαρτίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις