ΣΙΝΕ

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Η δίαιτα με τους υδατάνθρακες: Πώς θα χάσει 1 κιλό σε μια εβδομάδα!

Οι υδατάνθρακες αποτελούν την κύρια πηγή ενέργειας και είναι απαραίτητοι για την απώλεια βάρους.
Σε περίπτωση που κάποιος κάνει πρωτεινική δίαιτα, δηλαδή...

αποφεύγει ότιδήποτε αμυλούχο, το μόνο που μπορεί να καταφέρει είναι να χάσει υγρά από το σώμα του και όχι λίπος που ουσιαστικά πρέπει να χάσει και αυτό διότι οι υδατάνθρακες περιέχουν νερό. Αποκλείοντας λοιπόν αυτή την ομάδα τροφίμων δεν σε βοηθά να χάσεις λίπος και όταν κάποια στιγμή επαναφέρεις τους υδατάνθρακες στη καθημερινή σου διατροφή (διότι δεν μπορείς για μια ζωή να μην τρως μακαρόνια, ψωμί κλπ), τότε παίρνεις υγρά που είχες χάσει και συνειδητοποιείς, λανθασμένα βέβαια, ότι σε παχαίνουν οι υδατάνθρακες.

Συμπέρασμα: Οι υδατάνθρακες δεν παχαίνουν! Μια ισορροπημένη διατροφή, που περιλαμβάνει τα πάντα, δηλαδή όλες τις ομάδες τροφίμων, φρούτα, λαχανικά, πρωτεΐνη, λίπος, υδατάνθρακες και γαλακτοκομικά, είναι ο σωστός τρόπος απώλειας βάρους. Ο στόχος μας είναι να χάσουμε λίπος , να αυξήσουμε τα υγρά στο σώμα και ο δείκτης μάζας σώματος να είναι φυσιολογικός.Σε περιπτώσεις παθολογικών καταστάσεων και αλλεργιών συμβουλευτείτε έναν διαιτολόγο ή τον γιατρό σας.
Σε κάθε περίπτωση να θυμάστε ότι κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του ξεχωριστές ενεργειακές ανάγκες και καλό θα είναι να συμβουλευτείτε έναν διαιτολόγο για εξατομικευμένο διαιτολόγιο.

Χρήσιμες συμβουλές
Μπορείς να αλλάξεις τις μέρες μεταξύ τους δηλαδή την 1η ημέρα μπορείς να την κάνεις τελευταία. Π.χ 1η ημέρα θα την κάνω την Τετάρτη, 2η ημέρα θα την κάνω Σάββατο. Ποτέ όμως δεν αλλάζουμε τα γεύματα διαφορετικών ημερών π.χ όχι το μεσημεριανό της μίας ημέρας σε άλλη. Αν αλλάξουμε κάτι είναι ολόκληρη η ημέρα.

Επίσης. μπορούμε να μπερδέψουμε τα γεύματα μέσα στην ημέρα π.χ μπορείς να φας το βραδινό το μεσημέρι και το μεσημεριανό το βράδυ.Πιες πολύ νερό, από 1,5 λίτρο την ημέρα και πάνω.Αν παραλείψεις κάποιο γεύμα συνεχίζεις με ότι έχεις αργότερα αλλά όσο μπορείς να τρως ανά 3-4 ώρες.Όπου βλέπεις ‘’ φλ’’ εννοούμε το φλιτζάνι του τσαγιού.Μπορείς να αλλάξεις το δεκατιανό με το απογευματινό μεταξύ τους, στην ίδια μέρα όμως.Τα τρόφιμα ζυγίζονται ή μετριούνται μαγειρεμένα.Η σαλάτα και γενικά τα λαχανικά είναι σε ελεύθερη ποσότητα και μπορείτε να τα αλλάξετε με όποια λαχανικά θέλετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις