ΣΙΝΕ

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Διαμαρτυρίες για εγκατάλειψη στο πάρκο Ι. Χρηστίδη

Δέκτης διαμαρτυριών για εγκατάλειψη του πάρκου Ιωάννη Χρηστίδη στην Κάτω Πτολεμαΐδα, από κατοίκους της περιοχής, έγινε το...
«e-ptolemeos.gr» τις τελευταίες μέρες.

Τα παράπονα αφορούν στην κατάσταση του πάρκου Ι. Χρηστίδη και εστιάζονται στις κούνιες και στο φόβο μη χτυπήσουν μικρά παιδιά, αλλά επεκτείνονται και στον κίνδυνο που εγκυμονούν οι σπασμένες είσοδοι του πάρκου, στην κακή κατάσταση του γκαζόν σε αρκετά σημεία αλλά και στο συντριβάνι που κοσμεί το πάρκο αλλά είναι στεγνό εδώ και χρόνια.

«Ένα πάρκο με την δικιά του ιστορία. 

Ένα πάρκο που το κατασκεύασε την δεκαετία του ’80 η τότε Α.Ε.Β.Α.Λ.. 
Ένα πάρκο που μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’90 το φρόντιζε ο δήμος (καθαριότητα σε καθημερινή βάση, φύλακας πρωί και βράδυ), σήμερα είναι εγκαταλειμμένο στην τύχη του, με πόρτες εισόδου χαλασμένες και επικίνδυνες, με ένα σιντριβάνι ανενεργό εδώ και χρόνια και επικίνδυνο για τα μικρά παιδιά που παίζουν.»

Τα παραπάνω είναι μερικά μόνο από τα παράπονα που εκφράζονται για την κατάσταση του συγκεκριμένου πάρκου, καθώς διαμαρτυρίες εκφράζονται κυρίως για την κατάσταση που επικρατεί στην παιδική χαρά που φιλοξενεί το πάρκο. Καταγγέλλεται συγκεκριμένα ότι «οι κούνιες είναι επικίνδυνες γιατί δεν φιλοτιμήθηκε κάποιος από τη δημοτική αρχή να φροντίσει να ριχτεί λίγη άμμος, καθώς αυτή που υπήρχε έχει φύγει και κινδυνεύει να χτυπήσει σοβαρά όποιο παιδί πέσει από κούνια.»

Οι διαμαρτυρόμενοι τονίζουν ότι «παρά της συνεχείς ενοχλήσεις των κατοίκων στους αρμόδιους αντιδημάρχους κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να κάνει κάτι. Μάς είπαν πριν δύο χρόνια ότι θα μπει εργολάβος να φτιάξει το πάρκο, αλλά εργολάβο δεν είδαμε…», για να επισημάνουν ότι «όλοι οι γονείς των παιδιών που παίζουν στο πάρκο και μαζεύονται το απόγευμα πάρα πολλά μικρά παιδιά, εύχονται καθημερινά μην γίνει κάποιο ατύχημα. Δυστυχώς αυτό έγινε, ευτυχώς όχι σοβαρό και πριν γίνει και τέτοιο κάντε κάτι επιτέλους», διαμηνύουν προς τη δημοτική αρχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρονται και σε άλλα προβλήματα που ταλανίζουν την πόλη, όπως για παράδειγμα τα αδέσποτα σκυλιά στους δρόμους, για τις λακκούβες στους δρόμους «η λακκούβα πάει σύννεφο και τόσα άλλα», όπως λένε, για οποίας ωστόσο οι αρμόδιοι «ούτε καν μπαίνουν στον κόπο να τα λύσουν.»

πηγη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις