ΣΙΝΕ

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Κίνα: Απέκτησαν τρεις γιους σε τέσσερα χρόνια για να βρουν συμβατό δότη για την πρωτότοκη κόρη τους (φωτό)

Όποιος έχει αποκτήσει παιδιά γνωρίζει ότι δεν υπάρχει τίποτα που δεν θα έκανε, προκειμένου να τα προστατέψει από την...
δυστυχία και την αρρώστια και να τους εξασφαλίσει μια καλύτερη ζωή.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των παραπάνω αποτελεί ένα ζευγάρι από την Σεντζέν της Κίνας, που απέκτησε τρεις γιους μέσα σε τέσσερα χρόνια, προκειμένου να βρουν συμβατό δότη ομφαλοπλακουντιακού αίματος, για την πρωτότοκη κορούλα τους που επασχε από μεσογειακή αναιμία.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Huanqiu, το 2007, ο 25χρονος Zhuang Wei γνώρισε τη μελλοντική του γυναίκα στην πόλη Σεντζέν, όπου είχε πάει για να εργαστεί. Σύντομα, το ζευγάρι αποφάσισε να ενωθεί με τα δεσμά του γάμου και δύο χρόνια αργότερα η ευτυχία τους συμπληρώθηκε με τον ερχομό της Qian Qian, της χαριτωμένης κορούλας τους.

Όταν η Qian Qian ήταν έξι μηνών, εμφανιστηκαν τα πρώτα σύννεφα στην υγεία της. Η μικρούλα διαγνώστηκε με μεσογειακή αναιμία, μια κληρονομική αυτοσωμική νόσο, στην οποία η γονιδιακή ατέλεια (η οποία μπορεί να είναι έλλειψη σε γονίδιο ή μετάλλαξη) έχει ως αποτέλεσμα τη μειωμένη σύνθεση ή ακόμα και τη μη σύνθεση μιας εκ των σφαιρινών οι οποίες σχηματίζουν την αιμοσφαιρίνη. Αυτό μπορεί να προκαλέσει την σύνθεση μη φυσιολογικών μορίων αιμοσφαιρίνης και επομένως να προκληθεί αναιμία, το χαρακτηριστικότερο γνώρισμα της νόσου.

Οι γιατροί είπαν στο ζευγάρι ότι το κοριτσάκι θα χρειαζόταν τακτικές μεταγγίσεις αίματος, οι οποίες ωστόσο δεν αποτελούσαν μόνιμη θεραπεία. Η μόνη αποτελεσματική μέθοδος θεραπείας θα ήταν η μεταμόσχευση ομφαλοπλακουντιακού αίματος. Ωστόσο υπήρχε ένα πρόβλημα: Ο πιο συμβατός δότης για αυτήν τη δύσκολη επέμβαση θα ήταν ένα αδερφάκι του κοριτσιού, το οποίο ωστόσο - μέχρι εκείνη την περίοδο - ήταν μοναχοκόρη.

Το ζευγάρι έσπευσε την επόμενη κιόλας χρονιά να φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδί του, ένα χαριτωμένο αγοράκι που ωστόσο δεν ήταν συμβατός δότης. Την ίδια απογοήτευση βίωσαν οι ανήσυχοι γονείς και με το τρίτο τους παιδί, που γεννήθηκε μετά από άλλους 12 μήνες. Μετά από ένα διάλειμμα ενός έτους, οι γονείς της Qian Qian δοκίμασαν ξανά την τύχη τους με ένα τέταρτο παιδί, που αποδείχθηκε ιδανικός δότης για τη μικρούλα.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, η επέμβαση πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνη και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Όσο για την μικρούλα Qian Qian, δεν χάνει ευκαιρία να δείχνει την ευγνωμοσύνη της στον μικρούλη αδερφό της, αγκαλιάζοντάς τον και φιλώντας τον όσο πιο συχνά μπορεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις