ΣΙΝΕ

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Καλλονή: Το πανέμορφο χωριό των Γρεβενών με τους 2 μόνιμους κατοίκους

Σε 1080 μέτρα υψόμετρα, στις κατάφυτες πλαγιές του όρους Ογλάς, στα Γρεβενά, είναι χτισμένο το χωριό Καλλονή.


Σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώσαμε από το διαδίκτυο, μόλις 2 είναι οι μόνιμοι κάτοικοι του πανέμορφου χωριού την περίοδο του χειμώνα, ενώ πάνω από 150 μένουν εκεί την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Πρόκειται για ένα παραδοσιακό χωριό. Όλα τα σπίτια είναι χτισμένα με πέτρα, έχουν τα χαρακτηριστικά μακρόστενα ξύλινα κουφώματα, στέγες με πλάκες και τα σοκάκια είναι πλακόστρωτα.

Αν κάνετε ένα περίπατο σίγουρα θα σταθείτε στην κεντρική πλατεία αλλά και στην εντυπωσιακή πετρόχτιστη βρύση που τρέχει κρυστάλλινο νερό όλες τις εποχές του χρόνου.

Τυχεροί είναι όσου βρεθούν στο πανηγύρι του Προφήτη Ηλία τον Ιούλιο ή την περίοδο της αποκριάς, και δουν πως αναβιώνουν οι ντόπιοι τα ήθη και τα έθιμα.

Έχει ενδιαφέρον: Μέσα στο χωριό υπάρχει η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, που χτίστηκε το 1864 και έχει σπάνιες αγιογραφίες.

Οι ντόπιοι αγαπούν το χωριό τους πολύ και για αυτό έχουν δημιουργήσει ένα λαογραφικό μουσείο με παλιά αντικείμενα και εργαλεία. Είναι επισκέψιμο τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τι να δοκιμάσουμε: Στα χωριά των Γρεβενών πολλά είναι παραδοσιακά προϊόντα που θα βρείτε. Ξεχωρίζουν τα μανιτάρια, τυριά όπως το ανεβατό και το κεφαλοτύρι, χειροποίητα ζυμαρικά και σπιτικά γλυκά του κουταλιού.

ΠΗΓΗ
Φωτογραφίες: facebook.com/ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ-ΚΑΛΛΟΝΗ-318725193081

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις