ΣΙΝΕ

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Ήταν μελαχρινή σε ΟΛΗ της τη ζωή. Μόλις τα έβαψε ξανθά; Δείτε τι ανακάλυψε και θα σοκαριστείτε!

Η αρθρογράφος της ιστοσελίδα BuzzFeed, η Devin, αποφάσισε να κάνει ένα κοινωνικό πείραμα και να καταγράψει τις αντιδράσεις του κόσμου σε μια αλλαγή στο...
χρώμα των μαλλιών της.

Αποφάσισε από καστανή να γίνει ξανθιά, και ήθελε να δει αν ο κόσμος αντιμετωπίζει με διαφορετικό τρόπο τις ξανθιές γυναίκες.

Αυτά είναι τα αποτελέσματά της:

Το πρώτο τεστ ήταν μια έρευνα στο δρόμο. Οι συνάδελφοί της ρώτησαν περαστικούς στο δρόμο και έπρεπε να διαλέξουν τρία περιγραφικά επίθετα με βάση τη φωτογραφία της.

Όταν οι περαστικοί είδαν τη φωτογραφία με τα σκούρα καστανά μαλλιά, τη περιέγραψαν κυρίως ως «σοβαρή, νευρική και καλλιτεχνική.»
Το επόμενο τεστ ήταν στην ιστοσελίδα γνωριμιών Tinder. Σε 100 υποψηφίους, ταίριαξε με 33 άτομα.

Το τελικό τεστ ήταν παρενόχληση στο δρόμο. Συνήθως δεν ήθελε να της κάνουν σeξιστικά σχόλια στο δρόμο, και αγωνιούσε να δει τη διαφορά όταν θα γινόταν ξανθιά.

Μετά από αυτές τις τρεις δοκιμές, πήρε συνέντευξη από περαστικούς για το τι πιστεύουν για τις ξανθιές και αν είναι περισσότερο διασκεδαστικές. Και οι περισσότερες απαντήσεις ήταν κάπως έτσι:

Ως μελαχρινή, γνώριζε ότι το χρώμα των μαλλιών της δεν είχε να κάνει με το ταμπεραμέντο της ή την προσωπικότητά της. Γιατί όμως το πιστεύει η κοινωνία;

Μετά τα τεστ, ήρθε η ώρα για την αλλαγή. Η αγωνία της είχε φτάσει στο κατακόρυφο, καθώς είχε αμφιβολίες ότι οι άλλοι θα την αντιμετώπιζαν διαφορετικά, με κάτι τόσο ασήμαντο, όπως το χρώμα των μαλλιών.

Στη δουλειά της, οι συνάδελφοί της σοκαρίστηκαν και της έκαναν κοπλιμέντα. Έλαβε τόσο μεγάλη προσοχή πάνω της, όσο ποτέ άλλοτε.

Ήταν διχασμένη. Ένα μέρος του εαυτού της της άρεσε, αλλά ένιωθε παράλληλα και άβολα επειδή την αντιμετώπιζαν διαφορετικά εξαιτίας του χρώματος των μαλλιών της.

Στη συνέχεια, θα προχωρούσε με διαφορετικές φωτογραφίες στην έρευνα στο δρόμο και στην ιστοσελίδα γνωριμιών.

Έστειλε τους συναδέλφους της στο δρόμο για να ρωτήσουν απόψεις για την ξανθιά έκδοσή της.

Οι περαστικοί την περιέγραψαν ξανά καλλιτεχνική ως ξανθιά, αλλά τώρα είπαν ότι είναι «παράξενη και γλυκιά». Μέχρι τώρα επαληθεύεται η θεωρία που θέλει τις ξανθιές να είναι περισσότερο διασκεδαστικές.

Και το τεστ στο Tinder; Αν και το προφίλ είχε την ίδια περιγραφή με πριν και τις ίδιες πόζες, ταίριαξε με 88 άτομα, 55 άτομα παραπάνω σε σύγκριση με πριν που ήταν καστανή!

Σε αυτό το σημείο, είναι προφανές ότι η κοινωνία προτιμάει τις ξανθιές. Αλλά ήρθε και η ώρα για το τεστ παρενόχλησης στο δρόμο.

Παρά το γεγονός ότι φορούσε τα ίδια ρούχα, τρεις διαφορετικοί άντρες της είπαν κάτι ενώ είχε ξανθά μαλλιά, και κανείς δεν της έκανε καμάκι όσο ήταν καστανή. Αυτό επιβεβαιώνει το γεγονός ότι οι περαστικοί την αντιμετωπίζουν διαφορετικά όσο είναι ξανθιά.

Διασκεδάζουν λοιπόν περισσότερο οι ξανθιές; Κατά την αρθρογράφο, δεν διασκέδασε και πολύ. Συνειδητοποίησε ότι η κοινωνία είναι προκατειλημμένη απέναντι στις ξανθιές, αλλά το ξανθό χρώμα των μαλλιών αυτομάτως το κάνει και «ιδανικό» πρότυπο ομορφιάς, δε σημαίνει όμως ότι ισχύει κάτι τέτοιο. Μια γυναίκα μπορεί να περνάει καλά με οποιοδήποτε χρώμα μαλλιών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις