ΣΙΝΕ

Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Λ. Αυγενάκης: «Χωρίς ασθενοφόρο η Μεσαρά»

Παρέμβαση του Γραμματέα ΠΕ ΝΔ Λ. Αυγενάκη
Στην άμεση και επιτακτική ανάγκη κάλυψης των αναγκών του ΕΚΑΒ σε προσωπικό και ασθενοφόρα στην περιοχή της Μεσαράς αναφέρεται ο...

Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ - Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Υγείας κο Ανδρέα Ξανθό.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι: «Στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς, του νομού Ηρακλείου, βρίσκονται το Κέντρο Υγείας Χάρακα στο χωριό Χάρακας του δήμου Αρχανών - Αστερουσίων, το Κέντρο Υγείας Μοιρών στο χωριό Μοίρες του δήμου Φαιστού και το Κέντρο Υγείας Αγίας Βαρβάρας στο χωριό Αγία Βαρβάρα του Δήμου Γόρτυνας.

Παρ΄ όλα αυτά, όταν συνέβη ένα σοβαρό περιστατικό τραυματισμού αγρότη από τρακτέρ στην περιοχή, δεν υπήρχε ούτε ένα ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει και έφτασε στο Κέντρο Υγείας στην καρότσα ενός αγροτικού!»

Στη συνέχεια της παρέμβασης επισημαίνεται ότι: «Το γεγονός αυτό καταδεικνύει ότι, στα εξαιρετικά σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας, προστίθεται και το πρόβλημα της ενίσχυσης του στόλου του ΕΚΑΒ, σε προσωπικό και ασθενοφόρα. Ο προβληματικός, παλαιωμένος και ασυντήρητος στόλος, όπου υπάρχει, καθιστά δύσκολη, ακόμη και επικίνδυνη την μεταφορά των ασθενών στο πλησιέστερο νοσοκομείο ή κέντρο υγείας. Δεν είναι λίγες ωστόσο και οι ελλείψεις σε οδηγούς ασθενοφόρου, όπως καταγγέλλουν οι Διευθυντές των Κέντρων Υγείας.

Η επίλυση του προβλήματος αυτού στην περιοχή της Μεσαράς είναι επιτακτική ανάγκη καθώς κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ο πληθυσμός διπλασιάζεται με αποτέλεσμα οι ανάγκες να αυξάνονται σημαντικά».

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση, τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:

«1. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για την άμεση κάλυψη των κατεπειγουσών αναγκών του ΕΚΑΒ σε προσωπικό και ασθενοφόρα στην περιοχή της Μεσαράς;

2. Ποιος ο σχεδιασμός του Υπουργείου σας για την ανανέωση του στόλου του ΕΚΑΒ και την ενίσχυση της αποτελεσματικής του λειτουργίας;».

Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: