ΣΙΝΕ

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Η πορτοκαλί παραλία του Ιονίου που έχει βραβευτεί με Γαλάζια Σημαία (φωτό)

Αν υπάρχει ένα κομμάτι της Ελλάδας που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως εξωτικό και να συναγωνιστεί τα μαγικά τοπία άλλων προορισμών του...
εξωτερικού, τότε αυτό είναι το Ιόνιο πέλαγος και τα νησιά του, που υπόσχεται ένα ονειρικό καλοκαίρι σε κάθε ταξιδιώτη.

Πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά με τιρκουάζ χρώμα και ολόλευκες παραλίες σαν βελούδο που «πνίγονται» από την πυκνή βλάστηση συνδυάζονται με τον καταγάλανο ουρανό και τον λαμπερό ήλιο κι αποτελούν κάθε χρόνο τα εντυπωσιακότερα καρτποστάλ των φωτογραφικών φακών.
Κι όμως, παρά την απέραντη εξωτική του χάρη, το Ιόνιο είναι γεμάτο εκπλήξεις, ικανοποιώντας τις προτιμήσεις ακόμα και των πιο απαιτητικών τουριστών, εκείνων που θέλουν να ξεφύγουν από τα συνηθισμένα.

Αν έχετε κι εσείς αυτή τη διάθεση το φετινό καλοκαίρι, τότε προτείνουμε να επισκεφτείτε την Κεφαλονιά, εκεί όπου θα μπορέσετε να απολαύσετε τις βουτιές και τη χαλάρωση σας σε ένα τοπίο που μοιάζει να είναι βγαλμένο από τον πλανήτη Αρη!

Οκτώ χιλιόμετρα από το Ληξούρι, στο νότιο τμήμα του νησιού και την περιοχή της Παλικής, θα αντικρίσετε την παραλία «Ξι» με τη σπάνια γοητεία της, αφού ξεχωρίζει για την πορτοκαλί της άμμο (για την ακρίβεια έχει ένα βαθύ κεραμιδί χρώμα) που έρχεται σε αντίθεση με τα λευκά αργιλώδη βράχια.

Θα αναρωτηθείτε γιατί ονομάστηκε έτσι, αλλά η απάντηση είναι πολύ πιο απλή από όσο φαντάζεστε, αφού πήρε το όνομα της από το σχήμα του όρμου, το οποίο φέρνει στο νου το γράμμα της αλφαβήτου.

Η παραλία «Ξι» έχει αναδειχθεί ως μια από τις είκοσι πιο παράξενες του κόσμου, σύμφωνα με τον κατάλογο του περιοδικού Travel+ Leisure 2016, που την είχε χαρακτηρίσει ως «σπουδή στο κοντράστ χρωμάτων», χάρη και στην παρουσία αργίλου στο βυθό της.

Ανάμεσα στα παράξενα της ανήκουν και τα ρηχά και ζεστά της νερά, αλλά και το γεγονός, ότι προσφέρεται για φυσικό σπα αφού η άμμος είναι αργιλώδης και έχει ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα.
Τέλος, η συγκεκριμένη απόκοσμη ομορφιά έχει βραβευτεί με Γαλάζια Σημαία και είναι έτοιμη να εξιτάρει τους φαν των θαλάσσιων σπορ, αλλά κι εκείνους που αγαπούν το «σπορ» της φωτογραφίας ιδιαίτερα την ώρα που δύει ο ήλιος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: