ΣΙΝΕ

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Λάρισα: Γιατί γέμισε φίδια η πόλη; - Τι απαντούν οι αρμόδιοι

Δε λέει να κοπάσει ο θόρυβος που έχει ξεσπάσει στη Λάρισα εδώ και εβδομάδες, από τα αλλεπάλληλα κρούσματα εμφάνισης φιδιών, ακόμη και στο κέντρο της πόλης.

Παράλληλα, η κουβέντα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τα αίτια του πρωτοφανούς, για τα τοπικά δεδομένα φαινομένου, καλά κρατεί, με τις ακραίες απόψεις να δίνουν και να παίρνουν.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος πρασίνου κ. Γιώργος Ζαούτσος υποστηρίζει στο onlarissa.gr τα εξής: «Δεν είμαι ειδικός, αλλά ο πληθυσμός των φιδιών, αυξήθηκε λόγω των καιρικών συνθηκών που προηγήθηκαν. Έτσι κι αλλιώς, στο κέντρο που έχουν κάνει την εμφάνισή τους, δεν υπάρχουν χόρτα.

Οι πολλές και συνεχείς βροχές ευθύνονται και για τη μεγαλύτερη βλάστηση που υπάρχει φέτος. Οργανωμένοι και ανοργάνωτοι χώροι που ανήκουν στο δήμο, καθαρίζονται συνεχώς και με πρόγραμμα. Υπάρχουν υπάλληλοι αποκλειστικά γι αυτή τη δουλειά, από δύο ή τρεις σε κάθε δημοτική κοινότητα, (1, 2η, 3η, 4η, Τερψιθέα, Ελευθεραί, Κουτσόχερο, Γιάννουλη, Φαλάνη, Κοιλάδα, Μάνδρα, Ραχουλα, Αμυγδαλέα, Λουτρό.

Το πρόβλημα είναι με τα ακαθάριστα εγκαταλελειμμένα κλειστά σπίτια και οικόπεδα, οι ιδιοκτήτες των οποίων, αν και τους έχουν γίνει συστάσεις, δεν τα καθαρίζουν. Εκεί, υπάρχουν ποντίκια, οπότε εμφανίζονται και φίδια. Από τον δήμο γίνεται ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν…».

Αξίζει να σημειωθεί για την καταγραφή τέλος, πως το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν στο διαδίκτυο και οι υποστηρικτές μίας θεωρίας… συνωμοσίας η οποία θέλει τα ερπετά να ελευθερώνονται από ανθρώπινο χέρι σε διάφορα σημεία της πόλης.

frapedoypoli

Δεν υπάρχουν σχόλια: