ΣΙΝΕ

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Σεισμός στη Κω: Μικρό τσουνάμι, μεγάλες ζημιές στο λιμάνι

Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι τα θύματα του σεισμού στην Κω που σημειώθηκε στη 1:31 π.μ. και ήταν 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ο ισχυρός σεισμός προκάλεσε...
κι ένα μικρό «τσουνάμι» που είχε σαν αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές στο λιμάνι του νησιού.

Τις πληροφορίες για τους δύο νεκρούς επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης, ενώ σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς οι τραυματίες φτάνουν τους 100.

Η Πυροσβεστική απεγκλώβισε τρία άτομα από κέντρο διασκέδασης που υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές στην πόλη της Κω, τα δύο από τα οποία ήταν ήδη νεκρά, ενώ γίνονται έρευνες για τυχόν άλλους εγκλωβισμένους.

Σοβαρός φαίνεται πως είναι και ο τραυματισμός τουρίστα στο χωριό Καρδάμαινα. Ο άτυχος επισκέπτης μέσα στον πανικό του πήδηξε από τον πρώτο όροφο του ξενοδοχείου που διέμενε.

Τους εκατό έφτασαν οι πολίτες που προσήλθαν στο νοσοκομείο του νησιού όπως δήλωσε στην ΕΡΤ1 ο αναπληρωτής Διοικητής του Νεκτάριος Γεωργαντής. Τρεις είναι οι σοβαρά τραυματίες, οι οποίοι χειρουργούνται, 22 παραμένουν για νοσηλεία, χωρίς να είναι σοβαρά τραυματισμένοι, ενώ οι υπόλοιποι 78 ελαφρά τραυματίες έφυγαν αφού έλαβαν τις πρώτες βοήθειες.

Σοβαρές ζημιές έχει υποστεί και το Μεσαιωνικό Κάστρο του νησιού και φαίνεται πως έχει καταρρεύσει τμήμα του

Mεγάλες υλικές ζημιές έχουν σημειωθεί σε παλαιά – κυρίως – κτήρια του νησιού, αλλά και στον προβλήτα του λιμανιού, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να καταπλεύσει στο νησί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue Star Paros. Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιο του για Νίσυρο,Τήλο,Σύμη Ρόδο και Καστελόριζο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: