ΣΙΝΕ

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΔΙΚΟΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ...!

... θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και μανιφέστο ! Οδηγός παραγωγής έργου ουσίας, από μια θέση Δημάρχου και σε ένα αυτοδιοικητικό περιβάλλον στενά ελεγχόμενο, ασφυκτικό και ανελαστικό, που πολλές φορές...
υπηρετεί στενόμυαλα τον τύπο, αλλά δυστυχώς καθόλου την ουσία !
Φτάσαμε στο σημείο, οι Δήμαρχοι για να επιβιώσουν, απλά, να μην κάνουν κυριολεκτικά τίποτα, υπό τον φόβο των πιθανών να προκύψουν στο μέλλον απόνερων και ευθυνών ! Έτσι όμως, ο πολίτης κι ο τόπος, δεν υπηρετούνται. Τα θέματα καρκινοβατούν και λιμνάζουν, ο χρόνος κυλαει, οι τετραετίες εναλλάσσονται και οι καρέκλες διεκδικούνται και επαναθερμαίνονται πολλές φορές απο τα ίδια οπίσθια, που ακριβώς για να έχουν αυτό το προνόμιο, δεν τόλμησαν να συγκρουστούν, να πάρουν πρωτοβουλίες, να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν πολιτικές, που μπορεί πρόσκαιρα κάποιους ίσως να δυσαρεστούσαν, θα άφηναν όμως στο τέλος, παρακαταθήκη ισχυρή στον τόπο και στην προοπτική του !
Είμαι - και το έχω αποδείξει - απόλυτα αντίθετος στις καρέκλες σφραγίδες. Πιστός στην αρχή, πως τα πρόσωπα δίνουν αξία στον θεσμό κι όχι ο θεσμός στα πρόσωπα, αντιλαμβάνομαι τη θέση του τοπικού άρχοντα, σαν μια θέση ευθύνης, που για να υπηρετηθεί, πρέπει εξ αρχής να αποκλειστεί ο θανατερός εφησυχασμός, η καταδικαστική αδράνεια, το κρυφτούλι πίσω από νόμους και διατάξεις, η ανερμάτιστη ευθυνοφοβία και να υπάρξουν θαρρετές επιλογές, φαντασία, συγκρουσιακή λογική με το Κέντρο, όταν τα συμφέροντα του τόπου μπαίνουν στην αράδα περιμένοντας το μάνα εξ ουρανού ! Ακόμα και η παράτολμη πολλές φορές ανάληψη ευθυνών, ακόμα κι αν κινείται και σχοινοβατεί ακροθιγώς, στα όρια της τυπικής λειτουργίας, ίσως θα έπρεπε να επιλέγεται σαν πολιτική, εφόσον ξεμπλοκάρει θέματα, σπρώχνει καταστάσεις, βοηθά συνάνθρωπους μας και υπηρετεί με ανιδιοτέλεια τα συμφέροντα του τόπου και των πολιτών..!
Πολλοί μπορεί να διαφωνήσουν με τις σκέψεις αυτές ! Όμως, για μένα αποτελούν χάρτη οδικό, στην ανάγκη μου να υπηρετήσω την εσωτερική μου παρόρμηση, να θέλω να φάνω χρήσιμος στον τόπο μου. Καλός Δήμαρχος, είναι ο παραγωγικός Δήμαρχος. Ο συνετός αλλά συνάμα τολμηρός, που θα προτάξει την ουσία στις πολιτικές του και θα παλέψει γι αυτήν, ακόμα κι αν υποστεί κόστος προσωπικό...! Το έργο του, μπορεί να μην αναγνωριστεί άμεσα, μέσα απο τις πιθανές τολμηρές, ίσως συγκρουσιακές αποφάσεις που θα χρειαστεί να πάρει...Είναι βέβαιο όμως, πως θα δικαιωθεί στο χρόνο...

Εξαλλου, λίγο πολύ, όλοι μας, για μια υστεροφημία παλεύουμε...και αξίζει γι αυτήν, να επενδύσουμε σήμερα....για να έχουν να τη γεύονται τουλάχιστον, οι επίγονοι μας...!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: