ΣΙΝΕ

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Βασίλης Καρράς: 10 τραγούδια του, που μας στέλνουν στα επείγοντα

Νομίζω δεν υπάρχει άλλος τραγουδιστής από τον Βασίλη Καρρά, που να έχει υμνήσει καλύτερα το κέρατο. Έτσι λοιπόν δεν γινόταν να μην του κάνουμε ένα έξτρα λάρτζ αφιέρωμα με απ’ όλα:
Παντρεμένους, αρραβωνιασμένους, δεσμευμένους, παράλληλες σχέσεις και χιαστί, όλα τα έχει ο μπαξές.

10. Έχω ανάγκη να βγω

Το τραγούδι του φρεσκοχωρισμένου που μόλις πήρε τους φίλους του να ξεκωλιαστούν στο τσιγάρο και το ουίσκι μέχρι το πρωί. Έχει ανάγκη να βγει!

9. Θα μου κλείσεις το σπίτι
Τη δεκαετία του 90 δεν υπήρχε μαγαζί που να μην παίζει το συγκεκριμένο κομμάτι-ύμνο στο «σας παρακαλώ δεν θα θελα» αφού ο τύπος προσπαθεί και καλά να συνετίσει τη γκόμενα του φίλου του που του τη πέφτει στεγνά αλλά αυτός τάχα μου δεν θέλει και της λέει «μη με ξεσηκώνεις» λες και είναι ανήλικο. Στο δεύτερο ρεφρέν βέβαια ο τύπος «σπάει» τραγουδώντας » ο έρωτάς μας κρυφός πρέπει να μείνει». Όλοι ίδιοι είστε πφφφ….


8. Αμαρτωλέ μου έρωτα

Πες μου έναν που δεν το έβαλε τέρμα και δεν ήπιε όλο το μπουκάλι μόνος του με τις πιτζάμες στο σαλόνι και το αράπικο φυστίκι σκορπισμένο στο τραπεζάκι απ’ την αγανάκτιση. Κι εγώ ο τρελός ακόμα σ’ αγαπάω!
7. Μόνος στη βροχή
Σαν να λέμε και κερατάς και βρεγμένος. Κομματάρα, δεν έχω να πω κάτι άλλο.

6. Αγάπα με
Μιλάμε για τον ΑΠΟΛΥΤΟ ύμνο της παράλληλης σχέσης. Δεν υπάρχει ανεκπλήρωτα ερωτευμένος-διπλοθεσίτης που δεν έχει χτυπηθεί στα κράσπεδα με αυτό το τραγούδι.

5. Όταν τα χρόνια σου περάσουν

Τύπος πήγε και το πόσταρε στον τοίχο της γυναίκας του, την ημέρα των γενεθλίων της, για χρόνια πολλά. Έναν γκασμά να της έριχνε στο κεφάλι, λιγότερο θα πόναγε! Μα αφιέρωση το «όταν τα χρόνια σου περάσουν» στα γενέθλια της γυναίκας σου; Αλήθεια τώρα;

4. Με τα ρούχα κοιμάμαι
Με τα ρούχα κοιμάμαι και με τα παπούτσια μη σου πω, τη τρέλα μου μέσα. Ιδανικό για οδήγηση στην Εθνική με βροχή, τσιγάρο και δάκρυ κορόμηλο. Δικό σας και δικό του!

3. Πριγκηπέσα

Τραγούδι που πυροδότησε τον πόλεμο μεταξύ λαϊκών και έντεχνων αφού πρώτη εκτέλεση το λέει ο Σωκράτης Μαλάμας, οπότε μας έπρηξαν όλοι για τη πχιότητα στη μουσική και τη στροφή στη ποιότητα. Εγώ πάντως παιδιά μου, από τον Καρρά το έμαθα το κομμάτι και από τον Καρρά μ’ αρέσει πιο πολύ. Βέβαια γούστα είναι αυτά αλλά τα δικά μου είναι καλύτερα, Εντάξει;

2. Πέρασε ο καιρός

Καινούριο κομμάτι που το άκουσα πρόσφατα μετά από εκδρομή στη θάλασσα και το αγάπησα. Πέρασε ο καιρός και μου λείπουν τα μάτια σου. Πόσο πιο απλό από αυτό;

1. Πού πας; | Δες τί απέμεινε



Τα αγαπώ τρελά και τα δύο τραγούδια και επειδή δεν μπορούσα να ξεχωρίσω ποιό μ’ αρέσει περισσότερο, τα έβαλα και τα δύο στο Νο1 να μην μαλώνουν. Ναι είναι μέσα στη κλάψα αλλά έχεις δει κανέναν να χωρίζει και να γελάει; (καλά οκ εμένα έχεις δει αλλά θα στα γράψω άλλη φορά αυτά).

Τιμής ένεκεν: Και παντρεμένος σ’ αγαπώ ακόμα

Πρώην δεκαετίας (πώς λέμε, γάλα μακράς διάρκειας; Αυτό!) με πήρε τηλέφωνο τη μέρα που παντρευόταν για να μου βάλει το συγκεκριμένο τραγούδι.
Να τον χαίρεται η γυναίκα του κι αυτόν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις