ΣΙΝΕ

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Επιτέλους οι επιστήμονες μας είπαν την αλήθεια για τη σοκολάτα!

Έφτασε η στιγμή να… την «πεις» στην διατροφολόγο σου!
Χρόνια τώρα έψαχνες έναν καλό λόγο ούτως ώστε να καταφέρεις να δικαιολογήσεις την αγάπη σου για τη σοκολάτα, η οποία κατείχε μια...
καλή θέση στη διατροφή σου. Μια θέση την οποία η διατροφολόγος σου ανέκαθεν κοίταζε με στραβό μάτι και προσπαθούσε να σε πείσει ότι μπορείς να αρκεστείς σε ένα (μικρό!) πλακάκι μαύρης σοκολάτας για να καλύψεις την ανάγκη σου για γλυκό (ούτε καν!). Η στιγμή που τόσο περίμενες είναι εδώ!

Πλέον η σοκολάτα αποδεδειγμένα ΔΕΝ κάνει κακό στην υγεία σου. Μάλιστα, όχι μόνο δεν κάνει κακό, αλλά συμβάλει και στην προστασία της καρδιάς σου! Κύριοι διατροφολόγοι, μισό λεπτό! Προτού αρχίσετε να σχολιάζετε, ακούστε τι είπαν οι ερευνητές της European Society of Cardiology (ναι, ναι… Τα συμπεράσματα αυτά δεν τα βγάζουμε από το μυαλό μας, αλλά είναι επιστημονικά αποδεδειγμένα). Ύστερα, λοιπόν, από σχετικές έρευνες που διεξήγαγαν, οι ειδικοί κατέληξαν στο εξής συμπέρασμα: Συνδυάζοντας τη σοκολάτα με αγνό παρθένο ελαιόλαδο (μην κάνεις «ίιιιου» και «μπιαχ»… άκου τι λένε οι ειδικοί!), μπορούμε να συμβάλλουμε στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς μας.

Στην έρευνα συμμετείχαν άνθρωποι οι οποίοι παρουσίαζαν ήδη κάποια τάση εμφάνισης τέτοιου είδους προβλημάτων όπως π.χ. καπνιστές, υπερτασικοί ή άνθρωποι με επιβαρυμένο οικογενειακό ιστορικό όσον αφορά τα καρδιαγγειακά προβλήματα. Επί 28 ημέρες, η ομάδα των συγκεκριμένων ατόμων, λάμβανε καθημερινά 40 γρ. σοκολάτα υγείας. 
Τις πρώτες 14 ημέρες η σοκολάτα περιείχε 10% αγνό παρθένο ελαιόλαδο και τις υπόλοιπες 14 ημέρες ήταν εμπλουτισμένη με 2.5% κόκκινο μήλο Italian Pania. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το πλούσιο σε πολυφαινόλες ελαιόλαδο, σε συνδυασμό με τη μαύρη σοκολάτα, συνέβαλε στην αύξηση της HDL (της καλής χοληστερόλης) και στην ανάπλαση των κυττάρων, ενώ οι συμμετέχοντες στην έρευνα παρουσίασαν ένα βελτιωμένο προφίλ όσον αφορά την υγεία της καρδιάς τους. Επιπλέον, τα αντιοξειδωτικά του κόκκινου μήλου, συνέβαλλαν κι αυτά με τη σειρά τους στη βελτίωση της εικόνας της υγείας των συμμετεχόντων (αναφερόμαστε πάντα στο κομμάτι της καρδιάς), οδηγώντας τους ειδικούς στο εξής συμπέρασμα: Λίγη σοκολάτα συνδυασμένη με ένα από τα δύο αυτά υλικά, μπορεί να βελτιώσει την υγεία μας, χαρίζοντάς μας ταυτόχρονα τη γλύκα που τόσο αναζητάμε!

Tip: 
Προσοχή! Όπως τα πράγματα στη ζωή μας, έτσι κι αυτό, χρειάζεται μέτρο… Το να βάλουμε λαδάκι μέσα στο γλυκό μας και να το φάμε όλο στην καθισιά μας δεν θα βοηθήσει και πολύ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις