ΣΙΝΕ

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Μαντώ: Δείτε Πώς είναι σήμερα και με τι ασχολείται

Η Μαντώ διαθέτει μία κρυστάλλινη φωνή και αν ζούσε στο εξωτερικό θα ήταν σίγουρα σταρ της μουσικής. Τη δεκαετία του ’90 έκανε το «μπαμ» στην καριέρα της στην ποπ μουσική.


Σήμερα, μετρώντας δύο γάμους, δύο διαζύγια και δύο παιδιά, ασκεί το επάγγελμα της καθηγήτριας φωνητικής σε ωδείο, εφόσον έχει τις γνώσεις και τις σπουδές πάνω στο αντικείμενο της μουσικής, ενώ κάνει επιλεκτικές εμφανίσεις σε καλλιτεχνικά στέκια.

Πρόσφατα -μέσα στο 2107- ηχογράφησε το πρώτο ολοκληρωμένο αγγλόφωνο άλμπουμ της, με τίτλο «Bare Bones». Το ποπ ίνδαλμα απολαμβάνει πλέον την καθημερινότητα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, κάνει σπάνια δημόσιες εμφανίσεις, και επιλέγει να εστιάζει στη δουλειά και την οικογένειά της!

Η Μαντώ, που το πραγματικό της όνομα είναι Αδαμαντία Σταματοπούλου, γεννήθηκε στις 13 Απριλίου του 1963 στον Πειραιά και μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη. Η καταγωγή της είναι από το νησί της Καρπάθου. Είναι κόρη του πιανίστα της τζαζ Νίκου Σταματόπουλου και της σοπράνο της Λυρικής Σκηνής Μαίρης Απέργη.

Ως παιδί, εκτός από τις μουσικές σπουδές και το σχολείο, έκανε πρωταθλητισμό για επτά χρόνια στην κολύμβηση με την ομάδα του Ολυμπιακού. Έχει κάνει οκτώ χρόνια πιάνο στο Εθνικό Ωδείο, ανώτερα θεωρητικά μαθήματα μουσικής, φωνητικής, χορού και τζαζ. Άρχισε να παίζει κιθάρα και κρουστά όργανα σε ηλικία 10 χρόνων ως αυτοδίδακτη και μάλιστα συνθέτοντας δικά της τραγούδια! Η πρώτη της εμφάνιση στη σκηνή έγινε στο θέατρο Καλουτά, όπου συμμετείχε στη μουσική παράσταση «Jesus Christ Superstar», με την επιμέλεια του Μίμη Πλέσσα και του Δημήτρη Μαλαβέτα. Ήταν μόλις 13 ετών κι αυτή ήταν η αρχή για μια μεγάλη καλλιτεχνική πορεία!

Το πρώτο δισκογραφικό βήμα γίνεται το 1981 με τη συμμετοχή της στο «Motorcycle-Granny», σε μουσική και στίχους του Τζίμη Πανούση, με το όνομα Mandy. Το 1983, σε ηλικία 17 χρόνων, συμμετέχει στο πάρτι της Βουλιαγμένης του Λουκιανού Κηλαηδόνη με το τραγούδι «Blue moon». Το 1989 κυκλοφορεί η πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά της με τις επιτυχίες «Αυτό το καλοκαίρι», «Δώσ’ μου ένα φιλί» κ.ά. Η καταξίωση ήρθε την επόμενη δεκαετία, όταν η Μαντώ κυκλοφόρησε οκτώ άλμπουμ, τα οποία έγιναν χρυσά και πλατινένια, συνέθεσε κομμάτια, έγραψε στίχους, έγινε αφίσα σε εφηβικά δωμάτια και το 1997 έδωσε ένα τραγούδι της στην Jessica Simpson. Το «Where You Are» έγινε μεγάλη επιτυχία και μπήκε στο soundtrack της ταινίας «Here on Earth»!

Στην 30χρονη πορεία της έχει συνεργαστεί με πάρα πολλούς καλλιτέχνες, είτε δισκογραφικά και συνθετικά είτε σε μουσικές σκηνές. Ανάμεσά τους, οι Αντώνης Βαρδής, Δημήτρης Μητροπάνος, Γιάννης Σπανός, Γιώργος Χατζηνάσιος, Μίμης Πλέσσας, Χρήστος Νικολόπουλος, Πασχάλης Τερζής, Γιάννης Πάριος, Στέφανος Κορκολής, Σοφία Αρβανίτη, Γιώργος Θεοφάνους, Φοίβος, Αντώνης Ρέμος και Ντέμης Ρούσος. Επίσης έχει κάνει μαθήματα φωνητικής με τον Hal Schaefer, δάσκαλο της Μπάρμπρα Στρέιζαντ και της Λάιζα Μινέλι, καθώς και μαθήματα κινησιολογίας στην Αμερική για πέντε χρόνια. Το 2003 εκπροσώπησε την Ελλάδα στον διαγωνισμό της Eurovision με το «Never Let You Go», το οποίο πρόσφατα αναδείχθηκε μία από τις 10 καλύτερες ερμηνείες στην ιστορία της Eurovision, παρότι τότε είχε βγει 17η!



Από το 2010 διδάσκει φωνητική και ορθοφωνία στο Ωδείο Τέχνης Φακανά, ενώ έχει ιδρύσει την Παιδική Ακαδημία Μουσικού Θεάτρου (CMTA, Children’s Musical Theatre Academy), η οποία φιλοξενείται στους χώρους του ωδείου. Το 2012 πήρε μέρος στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο» του ΑΝΤ1 ο μαθητής της Στέλιος Λεγάκης, ο οποίος αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής του talent show και καθ’ όλη τη διάρκεια της συμμετοχής του έκανε συχνά αναφορές στη διάσημη δασκάλα του για να την ευχαριστήσει! Το 2013 η Μαντώ πήρε μέρος στο «Your Face Sounds Familiar» του ΑΝΤ1. Έκτοτε δεν έχει κάνει κάποια άλλη τηλεοπτική εμφάνιση ούτε μόνιμη συνεργασία με κάποιο κέντρο. Ωστόσο κάνει επιλεκτικές εμφανίσεις σε διάφορες μουσικές σκηνές και καλλιτεχνικά στέκια στην Αθήνα και όχι μόνο.
Στην προσωπική της ζωή η δημοφιλής τραγουδίστρια έχει κάνει δύο γάμους. O πρώτος έγινε σε νεαρή ηλικία, με τον μουσικό Βασίλη Βασιλόπουλο, διήρκεσε δέκα χρόνια και κρατήθηκε εντελώς μυστικός, καθώς εκείνη την εποχή «οι τραγουδίστριες δεν έπρεπε να είναι παντρεμένες» για επικοινωνιακούς λόγους, όπως έχει δηλώσει σε συνέντευξή της. Το 2001 παντρεύτηκε τον γυναικολόγο Γιώργο Χατζηπαύλου, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά, τον 14χρονο σήμερα Παύλο και τη 12χρονη Μαρία. Ο γάμος τους έληξε 10 χρόνια μετά, χωρίς… θόρυβο και δημοσιότητα.

Espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια: