ΣΙΝΕ

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Βρέθηκαν τα λείψανα της 9χρονης Μαντλίν που είχε εξαφανιστεί τον περασμένο Αύγουστο

Τραγική κατάληξη είχε η εξαφάνιση της 9χρονης «Μαντλίν» της Γαλλίας, τα λείψανα της οποίας βρέθηκαν έξι μήνες μετά τη σοκαριστική δολοφονία της.

Η Maëlys de Araujo είχε εξαφανιστεί από τις...

Γαλλικές Άλπεις τον περασμένο Αύγουστο, ενώ βρισκόταν σε ένα γάμο βόρεια της Grenoble με την οικογένειά της και από τότε δεν είχε δώσει σημεία ζωής.

Το μυστήριο της εξαφάνισης άρχισε να «φωτίζεται» όταν εντοπίστηκε ίχνος από το αίμα της 9χρονης στο αυτοκίνητο ενός 34χρονου πρώην στρατιώτη που ονομάζεται Nordahl Lelandais.

Προηγουμένως είχε αποκαλύψει πως τη νύχτα της εξαφάνισής της, η 9χρονη είχε μπει στο αυτοκίνητό του.

Μετά τη μυστηριώδη εξαφάνισή της από τη γαμήλια δεξίωση, η αστυνομία ανέκρινε και τους 180 καλεσμένους, εντοπίζοντας αντιφάσεις στις δηλώσεις του 34χρονου πρώην στρατιώτη. Μια εβδομάδα μετά την εξαφάνισή της, οι Αρχές εντόπισαν το DNA της 9χρονης στο ταμπλό του αυτοκινήτου του.

Τότε ο Lelandais είχε επιμείνει στην αθωότητά του, λέγοντας πως παρόλο που η μικρή είχε μπει στο αυτοκίνητό του, αυτό δεν αποδείκνυε την ενοχή του.

Σύμφωνα πάντως με μαρτυρίες, ο 34χρονος φέρεται να είχε περάσει ώρες προκειμένου να καθαρίσει το αυτοκίνητό του με ισχυρά καθαριστικά, με τον ίδιο να ισχυρίζεται πως ήθελε απλά να το πουλήσει. Όλα άλλαξαν όταν η αστυνομία μπόρεσε να βρει το αίμα της μικρής στο πορτ-μπαγκάζ του αμαξιού του. Αμέσως ο στρατιώτης άλλαξε τα όσα υποστήριζε αρχικά και ζήτησε να μιλήσει με δικαστικούς τους οποίους οδήγησε στο σημείο όπου ήταν θαμμένη όλο αυτό το διάστημα η 9χρονη.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Le Parisien», ο Lelandais αρνήθηκε να πει περισσότερες λεπτομέρειες για τον θάνατο της Maëlys de Araujo και αρκέστηκε απλά να δηλώσει πως επρόκειτο για ατύχημα.

Μαρτυρίες πάντως αναφέρουν πως μετά τον θάνατο της Maëlys τη μοιραία νύχτα του γάμου, ο 34χρονος μετέφερε το πτώμα της σε μια τοποθεσία κοντά στο σπίτι του και στη συνέχεια επέστρεψε για κάποια ώρα στη γαμήλια δεξίωση. Μετά, πήγε και πάλι στο μέρος όπου είχε αφήσει τη σορό του παιδιού, την πήρε και την μετέφερε στα βουνά Chartreuse ώστε να τη θάψει εκεί.

Η αναζήτηση για το πτώμα της διήρκεσε μια ολόκληρη μέρα, με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά να μυρίζουν το χιονισμένο έδαφος στο βουνό για να τη βρουν.

Η αστυνομία ερεύνησε συν τοις άλλοις τόσο το τηλέφωνο όσο και τον υπολογιστή του 34χρονου, και από τα «ίχνη» που βρήκαν, διαπίστωσαν πως ο 34χρονος πρώην στρατιώτης, ίσως ευθύνεται και για τις εξαφανίσεις άλλων ατόμων στην περιοχή, μεταξύ των οποίων και ο 23χρονος στρατιώτης Αrthur Noyer, ο οποίος είχε να δώσει σημεία ζωής από τον Απρίλίο του 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια: