ΣΙΝΕ

Σάββατο 7 Απριλίου 2018

Η πιο γευστική σαλάτα για το Πάσχα

Οι διαιτολόγοι προτείνουν να γεμίσουμε το μισό πιάτο με σαλάτα. Με τη συγκεκριμένη θα το κάνουμε με ευχαρίστηση! 

Η σαλάτα αυτή έχει ως βάση το...
άγριο ρύζι και την κινόα, που σημαίνει ότι περιέχει επαρκείς ποσότητες υδατανθράκων και πρωτεΐνης που θα συμβάλουν στον κορεσμό.

Σαλάτα με άγριο ρύζι, κινόα και αρωματικά

Υλικά για τέσσερα άτομα:
300 γρ. άγριο ρύζι
200 γρ. κινόα
200 ml ζωμό λαχανικών (ή κότας)
100 γρ. κουκουνάρι ή αμύγδαλα φιλέ καβουρδισμένα
100 γρ. σταφίδα
Μισό ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Αλάτι, πιπέρι

Για το ντρέσινγκ:
100 ml ελαιόλαδο
50 ml ξύδι βαλσαμικό
1 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση:

Βράστε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και άφηστε το να κρυώσει.

Σε μια κατσαρόλα, βάλτε την κινόα μαζί με το ζωμό, σκεπάστε με μεμβράνη και βράστε την για περίπου 20’, σε πολύ χαμηλή φωτιά. Αφήνετε και την κινόα στην άκρη να κρυώσει.

Σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας ανακάτεψτε το ρύζι με την κινόα, το κουκουνάρι, τη σταφίδα, το μαϊντανό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Πριν σερβίρετε αναμίξτε σε ένα βαζάκι που κλείνει καλά τα υλικά για το ντρέσινγκ και περιχύστε τη σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις