ΣΙΝΕ

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Έδειξε το μόριό του στο δικαστήριο για να αποδείξει την αθωότητά του!

Στόχος του δικηγόρου του ήταν να πετύχει την απαλλαγή του πελάτη του

Άφωνοι έμειναν οι ένορκοι μιας δίκης για το έγκλημα του βιασμού στο...

Νιου Χέιβεν των ΗΠΑ πριν από λίγες μέρες, όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα θέαμα που σίγουρα δεν περίμεναν να δουν ποτέ μέσα σε αίθουσα δικαστηρίου.

Ο 26χρονος Ντέσμοντ Τζέιμς, ο οποίος κατηγορείται ότι το 2012 βίασε μια άγνωστή του γυναίκα, στάθηκε μπροστά στο σώμα τον ενόρκων, στο δικαστή και σε δεκάδες άλλα άτομα που βρίσκονταν μέσα στο δικαστήριο και, μετά από εντολή του δικηγόρου του, κατέβασε το παντελόνι και το εσώρουχό του και τους έδειξε το πέος του για δέκα δευτερόλεπτα.

Ο νεαρός Αφροαμερικανός δεν προέβη στην παραπάνω πράξη για να δείξει την περιφρόνησή του στο νομικό σύστημα των ΗΠΑ, αλλά στο πλαίσιο της υπερασπιστικής του γραμμής, σύμφωνα με την οποία κατηγορείται τελείως άδικα από το θύμα.

Η άτυχη γυναίκα είχε καταθέσει στις αρχές πριν από έξι χρόνια ότι ο βιαστής της είχε πέος ελαφρά πιο ανοιχτόχρωμο από το υπόλοιπο δέρμα του και είχε αναγνωρίσει τον Ντέσμοντ Τζέιμς από μια σειρά υπόπτων, με βάση τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του Τζέιμς, η αναγνώριση εκείνη ήταν λάθος αφού η γυναίκα δεν μπορούσε να δει καλά το πρόσωπο του βιαστή της, αλλά είχε προλάβει να κοιτάξει το μόριό του. Σκοπός της επίδειξης ήταν επομένως να αποδείξει ότι ο κατηγορούμενος δεν μπορεί να είχε βιάσει τη γυναίκα, αφού το δικό του πέος είναι πιο σκούρο από το υπόλοιπο δέρμα του, κάτι που φυσικά δεν θα μπορούσε να έχει αλλάξει ο ίδιος με τεχνητό τρόπο.

Μπορεί ο δικηγόρος του 26χρονου να θεωρεί το γεγονός αυτό αρκετό για να απαλλαγεί ο πελάτης του, ωστόσο ο εισαγγελέας έχει αντίθετη άποψη, αφού πιστεύει ότι αυτού του είδους οι «κινήσεις εντυπωσιασμού» δεν έχουν την παραμικρή επιρροή στην υπόθεση.

«Έχουν περάσει έξι χρόνια. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι είδους τριχοφυία είχε τότε στην περιοχή, πώς ήταν ο φωτισμός, τι ακριβώς μπορεί να είχε δει το θύμα στην επώδυνη αυτή στιγμή της ζωής της. Η ενοχή ή όχι του δράστη εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και όχι μόνο σε αυτό που βρίσκεται ανάμεσα στα πόδια του» δήλωσε ο εισαγγελέας μετά την παράξενη αυτή επίδειξη.

e-radio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: