ΣΙΝΕ

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Superleague: Ατρόμητος-ΑΕΛ 3-0 (video)


Την πιο άνετη φετινή νίκη του πέτυχε την Τρίτη στο Περιστέρι ο Ατρόμητος που επιβλήθηκε άνετα 3-0 της ΑΕΛ. Στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά το σκορ ήταν ήδη 2-0. Αποκαρδιωτικοί οι φιλοξενούμενοι, δεν μπορούν να σωθούν με τέτοιες εμφανίσεις.
Θα έλεγε κανείς ότι το παιχνίδι τελείωσε πριν καν ζεσταθούν οι ποδοσφαιριστές. Με το γκολ που πέτυχε μόλις στο πρώτο λεπτό ο Ατρόμητος, έκοψε την όποια φόρα της ΑΕΛ και κυριάρχησε πλήρως στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο 25λεπτο του αγώνα. Οταν, δε, έγινε και το 2-0 (15' κεφαλιά Σαγκανόφσκι) άπαντες σιγουρεύτηκαν ότι η νίκη δεν μπορούσε να ξεφύγει από τους Περιστεριώτες.
Η ΑΕΛ έπαιζε λες και δεν είχε κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον. Εκανε πολλά και φθηνά λάθη στην άμυνα, άργησε χαρακτηριστικά να μπει στο πνεύμα της αναμέτρησης ενώ ο προπονητής της Γερν Αντερσεν είχε μερικές τουλάχιστον ατυχείς επιλογές (άφησε, για παράδειγμα, στον πάγκο του Κουζέν και άρχισε το παιχνίδι με τον νεοαποκτηθέντα Τζιμπάμπα).
Μ' αυτά τα δεδομένα δεν ήταν δύσκολο για τον Ατρόμητο να διατηρήσει τον έλεγχο του αγώνα και να φτάσει άκοπα στην πολύ σημαντική νίκη. Η αναγκαστική αλλαγή του Τάτου έφερε στο γήπεδο τον πιο αμυντικογενή Σαρμιέντο και οι χώροι μπροστά από την εστία του Μιχαηλίδη έκλεισαν με συνέπεια η ΑΕΛ να στραγγαλιστεί επιθετικά.
Το 3-0 αποτέλεσε φυσική εξέλιξη αφού οι φιλοξενούνοι είχαν χάσει κάθε ίχνος αυτοσυγκέντρωσης. Δράστης ήταν μάλιστα ο Σαρμιέντο στο 81' ο οποίος σκόραρε κατά της παλιάς του ομάδας και, προς τιμήν του, δεν πανηγύρισε.
ΜVP
Πρακτικός και οικονομικός ο Μάρεκ Σαγκανόφσκι. Ο Πολωνός φορ είχε μεστές προσπάθειες, βρέθηκε μέσα στη φάση του πρώτου γκολ ενώ πέτυχε και το δεύτερο. Σε διαρκή αγωνιστική άνοδο ο “Σάγκα”.
Το κλειδί του αγώνα
Tα δύο πολύ γρήγορα γκολ χάρισαν φτερά στα πόδια των ποδοσφαιριστών του Ατρομήτου και έβαλαν το μαχαίρι βαθιά στο σώμα της έτσι και αλλιώς πληγωμένης ΑΕΛ.
Ο αδύναμος κρίκος
Ο Γιώργος Αμπάρης έχει ευθύνη τόσο για το πρώτο όσο και για το δεύτερο γκολ του Ατρομήτου. Το σουτ του Νάστου ήταν αδύναμο όπως και η κεφαλιά του Σαγκανόφσκι.
To live του αγώνα
1ο λεπτό: Γκολ για τον Ατρόμητο. Από σέντρα του Καμαρά, η μπάλα καταλήγει στον Νάστο σε θέση μέσα δεξιά. Ο Ελληνας μπακ σουτάρει και νικάει τον Αμπάρη.
14ο λεπτό: Ωραίο σουτ του Καμαρά εκτός περιοχής, βγάζει σε κόρνερ ο Αμπάρης.
15ο λεπτό: Γκολ για τον Ατρόμητο. Κόρνερ του Νεμπεγλέρα, κεφαλιά του Σαγκανόφσκι, η μπάλα δοκάρι και γκολ. Σημαντική η ευθύνη του Αμπάρη.
33ο λεπτό: Σουτ του Κανόμπιο έξω από την περιοχή, αποκρούει με υπερένταση ο Μιχαηλίδης.
42ο λεπτό: Ο Μελισσάς τροφοδοτεί τον Καμαρά ο οποίος από πλάγια αριστερά αστοχεί.
70o λεπτό: Από πάσα του Τσιμπάμπα, ο Βενετίδης σουτάρει με το δεξί μέσα από την περιοχή αλλά αστοχεί.
81ο λεπτό: Γκολ για τον Ατρόμητο! Από λάθος απόκρουση του Νταμπίζα, ο Σαρμιέντο σουτάρει δυνατά και γράφει το 3-0.
Διαιτητής: Τριτσώνης
Βοηθοί: Τρύφων, Καρσιώτης
Συνθέσεις
Ατρόμητος:
Χρυσόστομος Μιχαηλίδης, Βαγγέλης Νάστος, Μάρτσιν Μπαζίνσκι, Μαρτσέλο Ολιβέιρα, Στέλιος Σφακιανάκης, Κώστας Νεμπεγλέρας, Πασχάλης Μελισσάς, Ανδρέας Τάτος (46' Μαρτσέλο Σαρμιέντο), Μάρεκ Σαγκανόφσκι, Ανρί Καμαρά (86' Γιάννης Καραλής), Εμάνουελ Περόνε (62' Θανάσης Καραγκούνης)
Α.Ε.Λ.:
Γιώργος Αμπάρης, Νίκος Νταμπίζας, Δημήτρης Κολοβέτσιος (46' Ιμπραϊμ Ταλ), Στέλιος Βενετίδης, Στάθης Ταυλαρίδης, Ιμπραϊμ Ταλ, Αλεξάντερ Σίμιτς (75' Τουμέρ Μετίν), Ματίας Ιγκλέσιας (59' Ντανιέλ Κουζέν), Φαμπιάν Κανόμπιο, Σάντερ Πούρι, Γιαν Μπλάζεκ, Ζόελ Τσιμπάμπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις