ΣΙΝΕ

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Ετοιμάζουν αποχή οι ποδοσφαιριστές!!!

Ο ΠΣΑΠ και ο πρόεδρος του Στέλιος Γιαννακόπουλος προσπαθεί να απαντήσει στα φαινόμενα βίας με αποχή των ποδοσφαιριστών από τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στην 26η αγωνιστική, με κάποιες ομάδες να έχουν ήδη συμφωνήσει.
Τα όσα έγιναν στο Καραϊσκάκη, αλλά και τα γενικευμένα φαινόμενα βίας στα ελληνικά γήπεδα απασχολούν έντονα τους ποδοσφαιριστές που ετοιμάζουν αποχή σαν απάντηση στα όσα συμβαίνουν σύμφωνα με την «Sportday».
Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Στέλιος Γιαννακόπουλος συναντήθηκε με τους παίκτες του Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ για να συζητήσει μαζί τους. Η θέση στην οποία κατέληξαν είναι η εξής:
«Συζητούν όλοι. Πολιτεία. Σούπερ Λίγκα. ΕΠΟ και εμείς αμέτοχοι. Εμείς που βιώνουμε αυτά τα απαράδεκτα γεγονότα κάθε Κυριακή δεν είμαστε πουθενά. Πρέπει να αναλάβουμε δράση και να δείξουμε ότι δεν πάει άλλο. Να δείξουμε την αντίθεση μας».
Οι επόμενες ενέργειες του ΠΣΑΠ ήταν να στείλει επίσημη ανακοίνωση – ενημέρωση περίπου πέντε παραγράφων σε όλους τους αρχηγούς της Σούπερ Λίγκας. Το πνεύμα της ανακοίνωσης ήταν το εξής:
«Μετά το ματς Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού και τα επεισόδια που εκδηλώνονται και φέτος σε όλα τα γήπεδα και σε όλες τις κατηγορίες, ήρθε η στιγμή οι ποδοσφαιριστές να κάνουμε κάτι. Να γίνει αρχή με αποχή μιας αγωνιστικής και αν η πολιτεία δεν πάρει συγκεκριμένα μέτρα, να πάμε σε απεργία επ’ αόριστον».
Οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν ήδη συζητήσει αυτό το ενδεχόμενο και κατανοούν ότι η αποχή δεν γίνεται για να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός αλλά για να καταδικαστούν όλα τα επεισόδια.
Οι ομάδες που έχουν ήδη πει «ναι» στην αποχή είναι ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ο Άρης και η Ξάνθη, ενώ έχουν υπογράψει και οι αναπληρωματικοί της Καβάλας, καθώς οι βασικοί είχαν ρεπό.
Η Κέρκυρα, ο Αστέρας, ο Εργοτέλης και η Λάρισα θα συζητήσουν και θα αποφασίσουν σήμερα, όπως και ο Πανιώνιος και ο Πανσερραϊκός. Ατρόμητος και Ολυμπιακός Βόλου έχουν λάβει την ανακοίνωση, ωστόσο θα την συζητήσουν μετά το μεταξύ τους παιχνίδι κυπέλλου την Πέμπτη.
Ο Ηρακλής είναι η μόνη ομάδα που δεν έχει λάβει την ανακοίνωση, αναμένεται ωστόσο αυτό να γίνει σύντομα.
Τέλος ο πρόεδρος της Football League 1 και 2, Σπύρος Καλογιάννης θα συναντηθεί με τους αρχηγούς των ομάδων για να τους ενημερώσει και να οργανωθεί αποχή και στις μικρότερες κατηγορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις