ΣΙΝΕ

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Διαβάστε πόσο κόβονται οι συντάξεις τελικά!

Σε συμφωνία για περικοπές 7% στις συντάξεις του ΝΑΤ και 20% στις συντάξεις των ειδικών ταμείων - ΔΕΗ, ΟΤΕ και τραπεζών - από ένα ποσό και πάνω, το οποίο θα κυμαίνεται μεταξύ των 1.200 και των 1.300 ευρώ, κατέληξαν - σύμφωνα με πληροφορίες - το υπουργείο Εργασίας και η τρόικα.
Η συμφωνία επιτεύχθηκε στην συνάντηση που είχαν η Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αθηνά Δρέττα με το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας, για την εξεύρεση από το ασφαλιστικό σύστημα του ποσού των 300 εκατ. ευρώ που έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές μας.
Από τις περικοπές αυτές αναμένεται να εξοικονομηθούν συνολικά 100 εκατ. ευρώ (50 εκατ. από τα ειδικά Ταμεία και 50 εκατ. από το ΝΑΤ).
Συμφωνήθηκε, επίσης, οριστικά ότι το ποσό των 200 εκατ. που υπολείπεται, θα αναζητηθεί από περικοπές μόνο στις επικουρικές συντάξεις, κάτι στο οποίο μέχρι τώρα υπήρχαν διαφωνίες μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Οι περικοπές θα είναι 15% μεσοσταθμικά, αλλά δεν έχει οριστικοποιηθεί το ύψος του πλαφόν, αν δηλαδή η μείωση θα γίνει στις επικουρικές συντάξεις που είναι μεγαλύτερες από 150, 200, ή 300 ευρώ.
Κατά τη συνάντηση, η τρόικα ζήτησε και έλαβε όλα τα σχετικά στοιχεία για τον αριθμό των δικαιούχων των συντάξεων και τα ποσά τα οποία λαμβάνουν.
Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, τα μέτρα θα έχουν συμφωνηθεί το αργότερο μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΠΟΙΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΚΟΒΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ
ΝΑΤ, 7 ΜΕΝ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΥΡΩ, ΕΝΩ
ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΑΜΕΙΑ 20 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ,ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ 1.300 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΝΩ? ΕΤΣΙ ΣΤΑ 1400 ΕΥΡΩ ΟΙ ΑΛΛΟΙ
ΧΑΝΟΥΝ 20 ΕΥΡΩ, ΕΝΩ Ο ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤ ΧΑΝΕΙ
98 ΕΥΡΩ!!!!!!!! ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΦΩΡΗ ΑΔΙΚΙΑ
ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ???? Τσονιος567

Δημοφιλείς αναρτήσεις