ΣΙΝΕ

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Εντείνεται η ανησυχία στην Αμφίκλεια, Δεύτερος σεισμός 4,2 Ρίχτερ!!!

Nέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Αμφίκλεια ενώ έγινε αισθητός και στην Αθήνα.
Όπως αναφέρει το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις...

10:39 της Τρίτης, ήταν μεγέθους 4,2 Ρίχτερ με εστιακό βάθος ενός χιλιομέτρου, 34 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Λαμίας και 8 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Ελατιάς.

Η νέα επίσκεψη του «εγκέλαδου» ενέτεινε ακόμη περισσότερο την ανησυχία των κατοίκων της περιοχής.

Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 8: 46 το πρωί μια νέα δόνηση μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ ταρακούνησε την πόλη της Φθιώτιδας.

Η νέες αυτές σεισμικές δονήσεις ήρθε να προστεθούν στις δύο χθεσινές δονήσεις που... ταρακούνησαν και το Λεκανοπέδιο.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο καθηγητής Τεκτονικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμιος Λέκκας, στην περιοχή δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η μετασεισμική δραστηριότητα.

Να σημειώσουμε ότι το «κούνημα» μοιάζει να μην έχει τέλος στην συγκεκριμένη περιοχή καθώς από τις 7 Αυγούστου που ουσιαστικά ξεκίνησε η σεισμική δραστηριότητα μέχρι σήμερα, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος έχουν καταγραφεί συνολικά 1373 σεισμικές δονήσεις. Μεγαλύτερου μεγέθους ήταν ο σεισμός της 7ης Αυγούστου που μετρήθηκε στους 5,1 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ. Από τις συγκεκριμένες δονήσεις έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα ζημιές σε 300 κτίσματα, ενώ μόνο στο χωριό Ρεγγίνι έχουν «χτυπηθεί» περισσότερα από 80 σπίτια.

Real.gr

ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις