ΣΙΝΕ

Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Όπλα, Ναρκωτικά και Ρομά: Το Ραπ Videoclip στον Δενδροπόταμο που Έριξε το Ίντερνετ

Σάββατο, 6 Αυγούστου. Ξυπνάω και νομίζω ότι κάτι φοβερό έχει γίνει μιας και βλέπω στο inbox δεκάδες μηνύματα, για να ...
τσεκάρω ένα καινούριο videoclip, σε φάση «δες τι γίνεται στον Δενδροπόταμο».

Το νέο videoclip του Θεσσαλονικού 21χρονου ράπερ Light δείχνει όλες τις όψεις μιας περιοχής της Θεσσαλονίκης που το προηγούμενο διάστημα μας είχε απασχολήσει με την τσιγγάνικη βεντέτα που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 18χρονου. Ο Δενδροπόταμος βρίσκεται στη δυτική είσοδο της πόλης και από τη δεκαετία του '70 κατοικείται σχεδόν αποκλειστικά από Ρομά, φθάνοντας σήμερα περίπου τις 3.000 σε πληθυσμό. Συχνά, εκεί, εισβάλλουν δυνάμεις των ΜΑΤ, κυρίως για υποθέσεις ναρκωτικών, καθώς πολλοί χρήστες φθάνουν καθημερινά ως εκεί αναζητώντας ένα φιξάκι.

Οι στίχοι και οι εικόνες του Light και του videoclip του μιλούν για όπλα, ξύλο, ναρκωτικά, αλητείες, Ρομά και νταραβέρια. Το κομμάτι ουσιαστικά είναι μια μίνι αυτοβιογραφία του ράπερ, ο οποίος αποτελεί ανακάλυψη του Υποχθόνιου, από τους ΖΝ, ενώ μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει οκτώ singles.

To κλιπ έχει χτυπήσει σχεδόν μισό εκατομμύριο views, με επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας την 1η Αυγούστου αλλά για κάποι
ο λόγο από χθες το βράδυ ξεκίνησε ένας ανεξήγητος χαμός με αυτό.

Ενώ, μερικοί χαρακτηριστικοί στίχοι του κομματιού είναι: «Τόσοι μαφιόζοι στην κλίκα μου, οι ράπερ γλείφουν τ' αρχίδια μου», «Χέρια ψηλά σε όσους βγάζουν φράγκα από βέρι (νταραβέρι)», «Δεν θα πετύχω μου είχαν πει, ή θα πεθάνω ή φυλακή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις